Διαχείριση Χρημάτων

Διαχείριση Χρημάτων | Τράπεζες εξωτερικού, ΙΒΑΝ, κάρτες, γρήγορες αγορές και πληρωμές

Τι

Περιεχόμενα [show]

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αγοράσω και να πληρώσω ή να πουλήσω και να πληρωθώ, να γίνει δηλαδή διαχείριση χρημάτων με διάφορα εργαλεία. Κάποιοι μου δίνουν ταχύτητα στις συναλλαγές, κάποιοι χαμηλά κόστη, κάποιοι IBAN εξωτερικού, κάποιοι χρεωστική κάρτα. Όλες αυτές οι FinTech (Financial + Technology) εταιρείες ή εργαλεία, βρίσκονται στη διάθεσή μου 24/7.

Γιατί

Διευκολύνεται έτσι ο τρόπος οικονομικών συναλλαγών μου επενδύσεων και βρίσκω πάντα τι είναι πιο κερδοφόρο για μένα από άποψη ταχύτητας, ασφάλειας, κόστους συναλλαγής (fee).

Πώς


Πλατφόρμα N26 – Τράπεζα


Πλατφόρμα Revolut – Τράπεζα


Πλατφόρμα Skrill – Τράπεζα


Πλατφόρμα iCard – Τράπεζα


Πλατφόρμα MoneseΠλατφόρμα Viva.gr – Τράπεζα


Πλατφόρμα Curve – Ηλεκτρονικό πορτοφόλι καρτών και χρεωστική κάρτα


Πλατφόρμα PayPal – Τράπεζα


Πλατφόρμα Payoneer – Τράπεζα


Πλατφόρμα TransferWise – Μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό


Πλεονεκτήματα

 • Γλυτώνεις έξοδα και προμήθειας από τις ελληνικές τράπεζες
 • Ταχύτητα στις πληρωμές των αγορών σου
 • Ταχύτητα στις εισπράξεις των πωλήσεών σου

Μειονεκτήματα

 • Θα γεμίσεις με κάρτες το πορτοφόλι

Συμβουλή

Κατέβασε το Curve για να μη γεμίσεις με κάρτες το πορτοφόλι σου, θα τις έχεις όλες μαζεμένες εκεί και αυτές του εξωτερικού και τις κάρτες από τις ελληνικές τράπεζες. Θα επιλέγεις κάθε φορά μέσω τις εφαρμογής με ποια κάρτα θέλεις να πληρώσεις.

Στρατηγική

Κάνε λογαριασμό και όλες και επωφελήσου από τα οφέλη που προσφέρουν τώρα. Δε χρειάζεται να κάνεις καμία κατάθεση χρημάτων. Σε μελλοντική ανάγκη όμως που θα σου χρειαστεί ή θα σου την ζητήσουν εσύ θα είσαι έτοιμος.

Διαχείριση Χρημάτων

Ανάλυση

Περιεχόμενα [show]

Τι είναι το PayPal;

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική τράπεζα για αγορές στο διαδίκτυο που δύσκολα την φτάνει οποιαδήποτε ελληνική και ξένη τράπεζα είναι η PayPal. Δεν διαθέτει iban και όμως μπορώ να πληρώσω και να πληρωθώ με αυτή. Ενσωματώνει δυνατά εργαλεία και ξεπερνάει εμπόδια που άλλες τράπεζες δε μπορούν. Είναι μια καταπληκτική online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων και κρυπτονομισμάτων!

Το μόνο που χρειάζεται για να λάβω ή να στείλω χρήματα είναι απλά το μέηλ μου ή το μέηλ του ατόμου που θέλω να στείλω χρήματα. Έτσι απλά. Και αυτό γίνεται με απίστευτη ταχύτητα, οποιαδήποτε μέρα και ώρα.

 

Χάρη στο PayPal το ηλεκτρονικό εμπόριο γνώρισε άνθιση και είναι αυτό που εγγυάται την ασφαλή παράδοση και αν χρειαστεί αποζημιώνει. Το ebay ήταν η πλατφόρμα που το έκανε παγκοσμίως γνωστό. Δηλαδή όταν θα παραγγείλω ένα προϊόν από το εξωτερικό ή από Ελλάδα και πληρώσω με PayPal και το πακέτο χαθεί ενώ έχει tracking number, η PayPal επεμβαίνει και με αποζημιώνει.

Τι μπορώ να κάνω με την PayPal;

Με λίγα λόγια, μπορώ:

 • να λάβω και να στείλω χρήματα χωρίς iban
 • να μεταφέρω χρήματα από ελληνική τράπεζα στο PayPal και το αντίστροφο
 • να συνδέσω μια χρεωστική κάρτα με την PayPal και να κάνω συναλλαγές ακόμη κι όταν δεν έχω υπόλοιπο στην PayPal.
 • να αγοράσω κάρτα για το καρτοκινητό μου από οποιαδήποτε εταιρία
 • να την αξιοποιήσω στο skroutz.gr
 • να αγοράσω εύκολα τα αεροπορικά μου εισιτήρια

Που είναι καλύτερη η PayPal από τις χρεωστικές κάρτες;

Σε πολλά σημεία:

 • Δεν χρειάζεται να έχω κάρτα, να θυμάμαι αριθμούς, ημερομηνίες, απλά δίνω το μέηλ μου.
 • Ασφάλεια με αποζημίωση
 • Είναι παγκόσμια, την δέχονται όλα τα eshops.
 • Αγορές από κινητό ή υπολογιστή από όλο τον κόσμο
 • Για τις επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές και στέλνουν τιμολόγια μέσω PayPal
 • Ενισχύεται η εξωστρέφεια της επιχείρησης καθώς η PayPal έχει 346 εκατομμύρια πελάτες σε πάνω από 200 αγορές του κόσμου.
 • Μπορώ να ανοίξω προσωπικό αλλά και επιχειρηματικό λογαριασμό.

Είναι ασφαλές το PayPal;

Πράγματι η ασφάλεια στο PayPal είναι υψηλή. Ο παραλήπτης παραλαμβάνει μόνο χρήματα και όχι στοιχεία όπως γίνεται με τους αριθμούς κάρτας. Επιπλέον όλες οι σελίδες είναι κρυπτογραφημένες και δεν μπορεί κανένας χάκερ να υποκλέψει τα στοιχεία κανενός πελάτη της PayPal. Ωστόσο πρέπει να προσέχω τα μέηλ που λαμβάνω από απατεώνες και λένε πως είναι από την PayPal και πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες. Αυτά τα μέηλ ανήκουν στην κατηγορία phising και όπως σε όλα τα μέηλ, πρέπει να κοιτάζω τον παραλήπτη, να μην ανοίγω ενσωματωμένα αρχεία και να μην εκτελώ εντολές που δε θα έκανα αν μου το ζητούσαν άλλοι.

Πώς φτιάχνω λογαριασμό στην PayPal;

Ακολουθώ μερικά απλά βήματα εδώ όπου καταχωρώ κινητό, μέηλ, ονοματεπώνυμο και άμεσα έχω πρόσβαση στη παγκόσμια αγορά. Όλες οι σελίδες είναι στα ελληνικά. Αν είμαι φυσικό πρόσωπο, δημιουργώ Ατομικό λογαριασμό. Αν έχω επιχείρηση, δημιουργώ Εταιρικό λογαριασμό. Ωστόσο μπορώ να κάνω μετατροπές και αργότερα. Ο εταιρικός λογαριασμός μου δίνει κάποια επιπλέον εργαλεία που δε χρειάζεται ένα φυσικό πρόσωπο, όπως έκδοση τιμολογίων.

Ασφαλώς πρέπει να δώσω τα πραγματικά μου στοιχεία κατά την εγγραφή όπως αν έκανα έναν λογαριασμό σε μια ελληνική τράπεζα. Προσέχω λοιπόν το όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, να είναι με λατινικούς χαρακτήρες όπως αναγράφεται στην ταυτότητα. Προσοχή να δίνεται πάντα και στον κωδικό, να μην είναι εύκολος, να περιλαμβάνει μικρά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και ειδικά σύμβολα όπως ένα θαυμαστικό. Δίνω επίσης το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιώ καθημερινά γιατί θα μου χρειαστεί για επιβεβαίωση και ενημέρωση κάθε συναλλαγής και άλλες εργασίες ασφαλείας (2FA).

Πώς βάζω (top up) χρήματα στην PayPal;

Μπορώ να έχω χρήματα στον λογαριασμό μου στην PayPal με ένα έμβασμα που μπορώ να κάνω στην εταιρία και να της πω να χρεώσει τον λογαριασμό μου. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 2 ημέρες. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνω αυτό αφού αν συνδέσω μια υπάρχουσα χρεωστική κάποιας ελληνικής ή ξένης τράπεζας, η PayPal θα χρησιμοποιεί αυτή για τις αγορές. Με αυτό το τρόπο δηλαδή η PayPal τραβάει χρήματα από την ελληνική χρεωστική κάρτα και πληρώνει με αυτή ενώ απ’ ευθείας ένα κατάστημα μπορεί να μη δεχόταν την χρεωστική μου κάρτα.

Μόλις το έκανα εδώ συνδέοντας διάφορες ελληνικές χρεωστικές κάρτες αλλά και την γερμανική Ν26.

Για να μεταφέρω χρήματα από τον λογαριασμό μου στην PayPal μπορώ να το κάνω επίσης εύκολα, συνδέοντας έναν υπάρχον τραπεζικό λογαριασμό που είναι στον όνομά μου.

Υπάρχει κάρτα PayPal;

Ασφαλώς και υπάρχει φυσική χρεωστική κάρτα PayPal, είναι mastercard, προπληρωμένη. Μπορώ να την παραγγείλω σε διάφορα χρώματα και να έρθει δωρεάν στο σπίτι μου απο εδώ.


Τι είναι η N26;

Η πιο γνωστή, δημοφιλής και αξιόπιστη ηλεκτρονική ή ψηφιακή τράπεζα στην Ευρώπη είναι η Ν26. Διαθέτει μια εύκολη εφαρμογή για το κινητό, πλήρως εξελληνισμένη, μου δίνει γερμανικό iban (DE και όχι GR), μου δίνει χρεωστική κάρτα Mastercard, μπορώ να πληρώνομαι σε αυτή και να πληρώνω με αυτή. Και το πιο σημαντικό; Χωρίς τις προμήθειες των ελληνικών τραπεζών όπου για έμβασμα από το εξωτερικό θα μου κρατήσει προμήθεια €4 ή για άλλες πράξεις €1.

Το όνομά της το πήρε από το number 26 όσα και τα κυβάκια του κύβου Ρούμπικ, αφού ήρθε για να λύσει τον γρίφο των πολύπλοκων τραπεζικών συναλλαγών, γραφειοκρατίας και λοιπών θεμάτων.

 

Προσωπικά με έσωσε όταν σαν ιδιοκτήτης διαμερισμάτων στην AirBnb και Booking.com έπρεπε κάθε φορά να μου κρατάνε οι ελληνικές τράπεζες προμήθειες των €4 για κάθε πληρωμή που μου έκανες οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Με την Ν26 λύθηκε και αυτό το πρόβλημα. Οι καταθέσεις γίνονται στη Ν26 και πληρώνω όλα μου τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα και όπου αλλού θέλω, μέσω αυτής. Μπορώ μάλιστα να κάνω και τρεις δωρεάν αναλήψεις κάθε μήνα από οποιοδήποτε ΑΤΜ οποιασδήποτε ελληνικής ή ξένης τράπεζας θέλω.

 

Η διαδικασία να την αποκτήσω είναι απίστευτα εύκολη, δε χρειάζεται να πάω πουθενά, την εκδίδω από την ασφάλεια του σπιτιού μου και του κινητού μου. Θα χρειαστώ μόνο την ταυτότητά μου αν είμαι Έλληνας, λεπτομέρειες βλέπω και εδώ. Εννοείται πως είναι νόμιμη και ελέγχεται από αρχές όπως όλες οι τράπεζες. Ο λογαριασμός μου προστατεύεται από το γερμανικό δημόσιο για ποσά μέχρι και €100.000.

Πώς ξεκίνησε η Ν26;

Η Ν26 είναι μια ψηφιακή τράπεζα, δηλαδή δεν έχει φυσικά καταστήματα και είναι μια πλήρως mobile τράπεζα με τεράστιο όγκο συναλλαγών και χαμηλά έξοδα, γι αυτό μπορεί και μου προσφέρει ασυναγώνιστα οφέλη.

Για τους έλληνες που ασχολούνται με βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb είναι η καλύτερη λύση γιατί γλυτώνουν προμήθειες. Το ίδιο σημαντική είναι και για έλληνες που ταξιδεύουν συχνά στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο και δε θα έχουν πρόβλημα με αναλήψεις, πληρωμές, προμήθειες μετατροπής συναλλάγματος και αν γενικά κάποιος θα αρνηθεί να την κάνει δεκτή αφού γίνεται αποδεκτή παντού. Επίσης για τους έλληνες που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές, η N26 γίνεται δεκτή εύκολα παντού. Οπότε ναι, αξίζει να κάνει λογαριασμό.


Συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο ενώ κατεβάζεις την εφαρμογή δωρεάν στο κινητό σου.


Είναι ασφαλής η Ν26;

Η ασφάλεια των τραπεζικών και γενικά των ηλεκτρονικών συναλλαγών πλέον είναι η Νο1 προτεραιότητα όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων, πόσο μάλλον αυτών που είναι ολοκληρωτικά ψηφιακών όπως η Ν26.

Διαθέτει άδεια από την γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin, λειτουργεί κάτω από το ίδιο εποπτικό πλαίσιο όπως κάθε τράπεζα, παρέχει δικλείδες ασφαλείας σε κάθε κίνηση μέσα από την εφαρμογή της στο κινητό, προστατεύεται η ταυτότητα του χρήστη. Η Ν26 επενδύει μεγάλα ποσά για την αύξηση της ασφάλειά της και ενισχύει διαρκώς την παροχή υπηρεσιών της. Μάλιστα προσφέρει αμοιβή σε όποιον βρει (αν βρει) bug, τρύπες ασφαλείας και άλλα προβλήματα στην εφαρμογή της.

Ν26 | Η αρχή

Ιδρύθηκε το 2013 στη Γερμανία από δύο ανθρώπους που είχαν στόχο να αλλάξουν τα πράγματα στην τραπεζική και να τα κατευθύνουν στο mobile banking. Ξεκίνησε σαν μια start up εταιρία που λόγο των καταπληκτικών ιδεών της, έλαβε υψηλή χρηματοδότηση από επιχειρηματίες και άλλους επενδυτές. Οι καταπληκτικές υπηρεσίες της αλλά και οι δυσαρέσκεια των Ελλήνων και άλλων ευρωπαίων από τις χρεώσεις των τοπικών τους τραπεζών και τις πολύωρες αναμονές στα φυσικά καταστήματα, εκτόξευσαν την αναγνωρισιμότητα της Ν26. Μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησε πάνω από 5 εκατομμύρια πελάτες σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης αλλά και σε Αμερική και Ασία, όπου εξυπηρετούνται από σχεδόν 2000 υπαλλήλους της.

Mobile banking | Η επανάσταση

Όταν οι ελληνικές τράπεζας διαφήμιζαν τις νέες εφαρμογές τους για απλές διαδικασίες ή για συλλογή πόντων από αγορές, η N26 και άλλες ψηφιακές τράπεζες, εξαφάνιζαν τις προμήθειες, αύξαναν τα εργαλεία τους, μείωναν την γραφειοκρατία, μείωναν τους χρόνους συναλλαγών. Έκαναν δηλαδή ότι κάνουν οι φυσικές τράπεζες της πόλης μας και άλλα περισσότερα, μόνο μέσα από το κινητό.

Η Ν26 παρέχει καινοτόμες και προσωποποιημένες customized υπηρεσίες με γνώμονα την τεχνολογία. Επιπλέον έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να έχει πολύ χαμηλά κόστη λειτουργίας λόγω της ψηφιακής μορφής της.

Πώς ανοίγω λογαριασμό στη Ν26;

Πολύ απλά, μέσα από το κινητό και χρειάζομαι μόνο την ταυτότητα μου. Βάζω ασφαλώς τα αληθινά μου στοιχεία όπως θα τα έδινα και σε κάθε τράπεζα που θα ήθελα να αποκτήσω λογαριασμό.

Βήματα:

 • Κατεβάζω την εφαρμογή Ν26 απο εδώ
 • πατώ το κουμπί start free registration
 • βάζω χώρα Ελλάδα
 • βάζω το μέηλ μου
 • βάζω το νούμερο του κινητού μου
 • βάζω αριθμό ταυτότητας
 • βάζω ημερομηνία ληξης της ταυτότητα 15 χρόνια μετά την έκδοσή της
 • βάζω διεύθυνση
 • ακολουθώ τη διαδικασία online verification όπου με καλεί υπάλληλος με βιντεο κλήση που διαρκεί το πολύ 8 λεπτά
 • του δείχνω την ταυτότητα και το πρόσωπό μου, του λέω το όνομά μου
 • δημιουργώ ισχυρό κωδικό που θα θυμάμαι και έτοιμος

Συγχαρητήρια! Κατάφερα μέσα σε 15 το πολύ λεπτά να αποκτήσω τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς αποκτώ την χρεωστική κάρτα της Ν26;

Το επόμενο βήμα μετά την εγγραφή είναι να αποκτήσω την φυσική χρεωστικά κάρτα της Ν26 στο σπίτι μου. Η αποστολή της γίνεται δωρεάν μέσα σε έως 7 εργάσιμες ημέρες και η αίτηση για να μου την στείλουν γίνεται μέσα από το κινητό με ένα κλικ.

Τι να κάνω με την χρεωστική κάρτα της Ν26;

 • Αγοράζω με αυτή στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου, βάζω βενζίνη και γενικά την χρησιμοποιώ παντού.
 • Την καταχωρώ σε Airbnb, Booking.com, Expedia και κάθε πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων για εισπράξεις και γλυτώνω την προμήθεια των €4 από τις ελληνικές τράπεζες για την κάθε κατάθεση που μου κάνουν πελάτες.
 • μεταφέρω χρήματα σε διάφορα συναλλάγματα όπου η χρέωση για κάτι τέτοιο είναι έως και 7 φορές φθηνότερη από το να το έκανα σε κάποια φυσική ελληνική τράπεζα
 • κάνω αγορές σε φυσικά καταστήματα του εξωτερικού χωρίς προμήθειες ή άλλα έξοδα
 • κάνω αγορές σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα Ελλάδας και εξωτερικού
 • κάνω ανάληψη μετρητών δωρεάν έως και 3 φορές τον μήνα με την κάρτα της Ν26. Αυτό μπορεί να αλλάξει γιατί οι ελληνικές τράπεζες βρίσκουν πάντα τρόπους να χρεώνουν.
 • μπορώ να παγώσω ή να κλειδώσω την κάρτα μου μέσα από την εφαρμογή, άμεσα, με ένα κλικ, χωρίς να χρειαστεί να πάρω κάπου τηλέφωνο, σε περίπτωση που χάσω την κάρτα
 • βάζω όριο πληρωμών για να μην ξεφύγω του προϋπολογισμού μου
 • κάνω ανέπαφες συναλλαγές
 • αν έχω iphone την συνδέω στο Apple Pay
 • αν έχω android την συνδέω στο Google Pay

Τι κάνω με την εφαρμογή στο κινητό της N26;

 • Βλέπω το υπόλοιπό μου
 • βλέπω τις αγορές μου
 • βλέπω τις εισπράξεις μου
 • ρυθμίζω να μου έρχονται ειδοποιήσεις για ότι συμβαίνει στον λογαριασμό μου
 • βλέπω την επιστροφή χρημάτων από τις αγορές μου
 • βλέπω ξεχωριστά τον προσωπικό μου λογαριασμό και ξεχωριστά τον επαγγελματικό μου λογαριασμό
 • αν θέλω κατεβάζω την εφαρμογή του κινητού και στον υπολογιστή μου και τα βλέπω όλα και απο κει
 • αλλάζω το pin της κάρτας μου
 • συνδέω το Touch ID ή Face in του κινητού μου για να μη βάζω διαρκώς τον κωδικό μου αλλά να αναγνωρίζει το δακτυλικό μου αποτύπωμα ή το πρόσωπό μου.
 • για ότι πρόβλημα ή απορία έχω χρησιμοποιώ το live chat μέσα από την εφαρμογή που είναι 24/7 διαθέσιμοι να μου απαντήσουν.

Πως στέλνω χρήματα (top up) στον λογαριασμό μου στη N26;

Για να ξεκινήσω αγορές με την χρεωστική Mastercard κάρτα μου της Ν26, πρέπει να έχω χρήματα στον λογαριασμό μου.

Οπότε αν δε μου έχει ήδη στείλει κάποιος χρήματα εκεί με το iban που θα του έχω δώσει, μπορώ να κάνω μια κατάθεση στον εαυτό μου χωρίς χρέωση από €20 έως €150 μέσα από κάποια άλλη χρεωστική κάρτα (πχ Πειραιώς ή Εθνική). Η συναλλαγή εκτελείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

Αν δεν έχω άλλη χρεωστική κάρτα για να κάνω top up τον Ν26 λογαριασμό μου, κάνω μια αποστολή εμβάσματος SEPA μέσα από κάποια άλλη εφαρμογή online banking (πχ Πειραιώς, Εθνική). Εδώ υπάρχει μια χρέωση €1 από την ελληνική τράπεζα είτε στείλω στην Ν26 λίγα ευρώ είτε στείλω €2.000 που είναι και το μεγαλύτερο ποσό που μπορώ να στείλω. Εδώ η συναλλαγή παίρνει μέχρι 2 εργάσιμες ημέρες και όχι λίγα δευτερόλεπτα αλλά και πάλι είναι πολύ καλός χρόνος.

Ωστόσο δε μπορώ να κάνω top up την Ν26 μέσω ελληνικού ATM.

 

Μπορώ επιπλέον να κάνω top up με σύνδεση της Ν26 στην PayPal πολύ εύκολα. Δες εδώ πως

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρω για την Ν26;

 • Οι αγορές με την Ν26 δεν μετράνε στο χτίσιμο για το αφορολόγητο γιατί μετράνε μόνο όσες πληρωμές γίνονται απο κάρτες ελληνικής τράπεζας.
 • τα χρήματα που στέλνω ή λαμβάνω στην Ν26 πρέπει να είναι μόνο σε € και όχι άλλο νόμισμα. Αν θέλω κάτι τέτοιο χρησιμοποιώ άλλο τρόπο.
 • όταν είμαι στο εξωτερικό, επιλέγω να κάνει την μετατροπή συναλλάγματος η Ν26 και όχι η τοπική τράπεζα γιατί η ισοτιμία με συμφέρει καλύτερα.
 • όταν κάνω μεταφορές χρημάτων προσέχω να κάνω την αποστολή με SHA ώστε να μοιράζονται τα έξοδα και η μεταφορά να γίνεται με κανονική προτεραιότητα (και όχι υψηλή) γιατί υπάρχει υψηλότερο κόστος συναλλαγής.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Ν26 για την μισθοδοσία μου
 • Στην Ν26 δεν μπορεί να μπει και δεύτερος δικαιούχος, να υπάρχει δηλαδή πρώτο και δεύτερο όνομα. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας. Αν χρειάζεται την Ν26 το δεύτερο άτομο, μπορεί να ανοίξει προσωπικό του λογαριασμό εκεί. Ωστόσο μπορώ να ανοίξω και δεύτερο space στον λογαριασμό μου αν θέλω να αποταμιεύω εκεί χρήματα για κάποιο σκοπό ώστε να τα ξεχωρίζω απο τον βασικό μου main λογαριασμό
 • Μπορώ να ενημερώνομαι για οτιδήποτε μέσα απο την επίσημη σελίδα facebook της Ν26
 • Δεν υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών γιατί αυτό μπορώ να το κάνω μέσα απο την εφαρμογή στο Live Chat.
 • Δεν υπάρχει κάποιο επιτόκιο αν κρατώ τα χρήματά μου στη Ν26
 • Αν αλλάξω κινητό, δεν έχω κανένα πρόβλημα, κατεβάζω την εφαρμογή και με μια απλή διαδικασία ταυτοποίησης είμαι ready to go.
 • Αν χάσω ή μου κλέψουν το κινητό, μπαίνω από τον υπολογιστή και κλειδώνω την κάρτα και τον λογαριασμό μου
 • Αγορές με δόσεις με τη Ν26 δε μπορώ να κάνω
 • Δεν υπάρχει καμία συνδρομή για να χρησιμοποιώ τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ν26
 • Η Ν26 είναι μια fintech τράπεζα που επηρεάζει το ελληνικό και παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα
 • H N26 κερδίζει από τις προμήθειες που εισπράττει από την MasterCard
 • Στη Ν26 υπάρχουν και επιπλέον υπηρεσίες επι πληρωμή όπως άπειρες δωρεάν αναλήψεις, προσφορές από διάφορα brands, ταξιδιωτική ιατρική ασφάλεια, αποζημίωση για καθυστερημένες πτήσεις και αποσκευές, ασφαλιστικές καλύψεις, τηλεφωνική υποστήριξη.

Ανταγωνιστές της Ν26

Τώρα που έμαθα για την ψηφιακή τράπεζα Ν26 αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και άλλες που δουλεύουν με αυτό τον τρόπο. Ασφαλώς και υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και διαφορές καθότι μόνο η Ν26 είναι μια πλήρης ψηφιακή τράπεζα και όχι ένα πολύ καλό ψηφιακό τραπεζικό εργαλείο.

Ψάχνω για:


Τι είναι η Wirex;

Αφού γνωρίσαμε πολύ καλά την crypto.com ως εφαρμογή στο κινητό που μπορώ να αγοράζω και να πουλώ κρυπτονομίσματα, αλλά και ως μέσο όπου μπορώ να ξοδεύω τα κρυπτονομίσματά μου σε καθημερινές αγορές μέσω της χρεωστικής κάρτας, ήρθε η ώρα να παρουσιάσω μια παρόμοια κάρτα, την Wirex.

H Wirex έχει μια user friendly εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί στο κινητό πολύ εύκολα και να κάνω την διαδικασία ταυτοποίησης ώστε να ανοίξω λογαριασμό σε αυτή και να μου έρθει η κάρτα στο σπίτι.

 

Εκτός απο την εφαρμογή στο κινητό, το ίδιο φιλική προς το χρήστη (user friendly) είναι και η σελίδα της. Στη Wirex μπορώ να αγοράσω αρκετά από τα γνωστά νομίσματα (€, $, £, κτλ) και κρυπτονομίσματα (BTC, ETH, LTC κτλ).

Η χρεωστική κάρτα είναι τύπου VISA και γίνεται αποδεκτή από όλα τα ελληνικά καταστήματα όπως σούπερ μάρκετ, καφετέριες, φούρνοι και όπου υπάρχει POS. Όταν μάλιστα πληρώνω με αυτή έχω επιστροφή χρημάτων που φτάνει το 1,5% των συναλλαγών μου και μάλιστα το cashback γίνεται σε BTC.


Μπορώ να συνεχίσω να διαβάζω το άρθρο ενώ κατεβάζω την εφαρμογή δωρεάν στο κινητό μου.


Εγκατάσταση Wirex στο κινητό μου βήμα – βήμα (Βίντεο)


Είναι ασφαλής η Wirex;

Η Wirex χαρακτηρίζεται από την ασφάλεια που την διακατέχει και την διαφάνεια στις χρεώσεις των συναλλαγών της. Ελέγχεται απο τον FCA, μια ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή της Αγγλίας όπου προασπίζει την προστασία των καταναλωτών.

Επιπλέον, αναφορικά με την ασφάλεια, για την εφαρμογή (Wirex Mobile app) αλλά και το site της (Wirex Desktop) μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο ισχυρός κωδικός που ζητά, η επιβεβαίωση μέσω μέηλ, η επιβεβαίωση μέσω sms και η δικλείδα ασφαλείας με 2FA, την χαρακτηρίζουν σίγουρα ασφαλής.

 

Ακόμα, οι πληρωμές στην Wirex γίνονται μέσα από τις πιστοποιήσεις του PCI DSS, κανόνες ασφαλείας δηλαδή που έχουν η Visa και η Mastercard με σκοπό την προφύλαξη των πελατών καρτών από απάτες.

H Wirex κρατά ξεχωριστό λογαριασμό για τις καταθέσεις των πελατών της και ξεχωριστό λογαριασμό για τα δικά της περιουσιακά στοιχεία και επιπλέον προστατεύονται από την BitGo που είναι ο ηγέτης στη προστασία της τεχνολογίας του Blockchain.

Αναφορικά με την διαφάνεια, η Wirex εμφανίζει όλες τις ισοτιμίες ζωντανά στην σελίδα της με το Live currency exchange rates.

Τέλος, όλα τα θέματα ασφαλείας και διαφάνειας τα επιβεβαιώνουν χιλιάδες χρήστες της εφαρμογής και κάρτας Wirex στο Trustpilot.

Wirex | Η αρχή

Ιδρύθηκε το 2014 στο Λονδίνο και το project της είναι μέσα απο την πλατφόρμα της που είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, να μπορεί ο κάθε χρήστης, εύκολα και με ασφάλεια, να διατηρεί, να ξοδεύει και να μεταφέρει σε άλλους λογαριασμού, κλασικά νομίσματα και γνωστά κρυπτονομίσματα.

Αυτές οι εργασίες μπορούν να γίνουν μέσα από την εφαρμογή, αξιοποιώντας την τεχνολογία NFC, αλλά και μέσω της χρεωστικής κάρτας που έρχεται στο σπίτι μέσα σε λίγες μέρες μετά την παραγγελία της μέσα από την εφαρμογή. Το καταπληκτικό με την χρήση της κάρτας είναι η επιστροφή (cashback) στο ηλεκτρονικό μου πορτοφόλι με BTC.

Την Wirex εμπιστεύονται πολλά εκατομμύρια πελάτες σε δεκάδες χώρες του κόσμου όπου γίνονται συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι είναι το Wirex Token; | WXT

Η εταιρία έχει επίσης δημιουργήσει το δικό της Wirex Token (WXT) που ανάλογα το ύψος που διατηρώ στο wallet μου (ηλεκτρονικό πορτοφόλι), είναι ανάλογο και το cashback reward ή εκπτώσεις που έχω.

Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το CRO της crypto.com και έχει τη δική του ισοτιμία που μπορώ να δω στο coinmarketcap.com

Wirex Token (WXT)
0,003510 EUR (0,21%)

RANK

414

MARKET CAP

€35,10 M EUR

VOLUME

€80,10 K EUR

Με το να διατηρώ στο wallet μου WXT tokens δείχνω ότι εμπιστεύομαι την εταιρία Wirex και αυτή με τη σειρά της μπορεί να προχωρήσει στις δικές της επιχειρηματικές κινήσεις ώστε να αναπτυχθεί, αφού διαθέτει αρκετά κεφάλαια από τα tokens που διατηρούν οι πελάτες της στα wallets τους.

Για να το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό, δίνει μεγάλες εκπτώσεις στα fee της ή ακόμη και πλήρη επιστροφή αυτών. Συγκριτικά με την crypto.com δεν δίνει κάποιο επιτόκιο (crypto.com earn) για τη διατήρηση του token στο wallet μου. Είναι σίγουρο πως μελλοντικά, αφού η εταιρία γίνει πολύ γνωστή, θα μειώσει τις εκπτώσεις και τα cashbacks που δίνει, έτσι κοιτώ να επωφεληθώ όσο περισσότερο γίνεται, για όσο διαρκέσει.

Όλες τις πληροφορίες για το ύψος των WXT που χρειάζεται να διατηρώ στο πορτοφόλι μου και τις εκπτώσεις ή cashbacks σε BTC (cryptoback) που μπορεί να έχω από αυτές, μπορώ να τις δω εδώ.

Πώς ανοίγω λογαριασμό στη Wirex;

Πολύ απλά, μέσα από το κινητό όπου χρειάζομαι μόνο την ταυτότητα μου. Βάζω ασφαλώς τα αληθινά μου στοιχεία όπως θα τα έδινα και σε κάθε τράπεζα που θα ήθελα να αποκτήσω λογαριασμό.

Βήματα:

 • Κατεβάζω την εφαρμογή Wirex από εδώ
 • πατώ το κουμπί Register
 • βάζω χώρα Ελλάδα
 • βάζω το μέηλ μου
 • δημιουργώ κωδικό που θα θυμάμαι
 • Επιβεβαιώνω την εγγραφή μου μέσα απο το email που έρχεται
 • βάζω την πραγματική διεύθυνση κατοικίας γιατί εκεί θα μου έρθει η κάρτα σε λίγες μέρες
 • βάζω το πραγματικό ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης
 • βάζω το νούμερο του κινητού μου
 • ανεβάζω φωτό την μπροστά και μετά την πίσω όψη της ταυτότητάς μου ή του διαβατηρίου
 • βγάζω σέλφι
 • περιμένω να γίνει η ταυτοποίηση απο την εταιρία που διαρκεί μόλις δύο λεπτά.

Συγχαρητήρια! Κατάφερα μέσα σε 10′ το πολύ λεπτά να αποκτήσω λογαριασμό στη Wirex.

Πώς αποκτώ την χρεωστική κάρτα της Wirex;

Το επόμενο βήμα μετά την εγγραφή είναι να αποκτήσω την φυσική χρεωστική κάρτα VISA της Wirex στο σπίτι μου. Η αποστολή της γίνεται δωρεάν μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες και η αίτηση για να μου την στείλουν γίνεται μέσα από το κινητό με ένα κλικ.

Υπάρχει ωστόσο μια μηνιαία συνδρομή γύρω στο €1 για να έχω την κάρτα αλλά αυτή η συνδρομή μηδενίζεται αν έχω WXT token στο wallet μου.

Τι να κάνω με την χρεωστική κάρτα της Wirex;

 • Αγοράζω με αυτή στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου, βάζω βενζίνη και γενικά την χρησιμοποιώ παντού, σε όλες τις αγορές μου.
 • Την καταχωρώ σε Airbnb, Booking.com, Expedia και κάθε πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων για εισπράξεις εμβασμάτων και λοιπών πληρωμών και γλυτώνω την προμήθεια των €4 από τις ελληνικές τράπεζες για την κάθε κατάθεση που μου κάνουν πελάτες.
 • μεταφέρω χρήματα σε διάφορα συναλλάγματα όπου η χρέωση για κάτι τέτοιο είναι έως και 7 φορές φθηνότερη από το να το έκανα σε κάποια φυσική ελληνική τράπεζα
 • κάνω αγορές σε φυσικά καταστήματα του εξωτερικού χωρίς προμήθειες ή άλλα έξοδα
 • κάνω αγορές σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα Ελλάδας και εξωτερικού
 • κάνω ανάληψη μετρητών και προσέχω για τυχόν κόστη
 • μπορώ να παγώσω ή να κλειδώσω την κάρτα μου μέσα από την εφαρμογή, άμεσα, με ένα κλικ, χωρίς να χρειαστεί να πάρω κάπου τηλέφωνο, σε περίπτωση που χάσω την κάρτα
 • αγοράζω WXT tokens
 • αγοράζω κρυπτονομίσματα
 • κάνω ανέπαφες συναλλαγές
 • ανάληψη σε ATM οποιασδήποτε ελληνικής ή ξένης τράπεζας με κόστος γύρω στα €2
 • αν έχω iphone την συνδέω στο Apple Pay
 • αν έχω android την συνδέω στο Google Pay

Τι κάνω με την εφαρμογή στο κινητό της Wirex;

 • Βλέπω το υπόλοιπό μου
 • βλέπω τις αγορές μου
 • βλέπω τις εισπράξεις μου
 • ρυθμίζω να μου έρχονται ειδοποιήσεις για ότι συμβαίνει στον λογαριασμό μου
 • βλέπω την επιστροφή χρημάτων σε BTC από τις αγορές μου (cryptoback)
 • αλλάζω το pin της κάρτας μου
 • στέλνω κρυπτονομίσματα σε άλλα wallets

Πως στέλνω χρήματα (top up) στον λογαριασμό μου στη Wirex;

Για να ξεκινήσω αγορές με την χρεωστική VISA κάρτα μου της Wirex, πρέπει να έχω χρήματα στον λογαριασμό μου.

Οπότε αν δε μου έχει ήδη στείλει κάποιος χρήματα ή κρυπτονομίσματα ή WXT tokens μπορώ να κάνω μια αγορά μέσω άλλης χρεωστικής κάρτα (πχ Πειραιώς ή Εθνική). Η συναλλαγή εκτελείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν έχει κανένα κόστος.

Επιπλέον μπορώ να κάνω top up και με έμβασμα όπως και στην N26.

Ακόμα μπορώ να κάνω top up με τραπεζικό έμβασμα με κόστος €1 και χρόνο αναμονής έως 3 εργάσιμες.

Ωστόσο δε μπορώ να κάνω top up την Wirex μέσω ελληνικού ATM για παραδοσιακά νομίσματα ή ATM για κρυπτονομίσματα.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρω για την Wirex;

 • Οι αγορές με την Wirex δεν μετράνε στο χτίσιμο για το αφορολόγητο γιατί μετράνε μόνο όσες πληρωμές γίνονται από κάρτες ελληνικής τράπεζας.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Wirex για την μισθοδοσία μου
 • Μπορώ να ενημερώνομαι για οτιδήποτε μέσα από την επίσημη σελίδα facebook της Wirex
 • Δεν υπάρχει κάποιο επιτόκιο (crypto earn) αν κρατώ τα χρήματά μου στη Wirex
 • Αν αλλάξω κινητό, δεν έχω κανένα πρόβλημα, κατεβάζω την εφαρμογή και με μια απλή διαδικασία ταυτοποίησης είμαι ready to go.
 • Αν χάσω ή μου κλέψουν το κινητό, μπαίνω από τον υπολογιστή και κλειδώνω την κάρτα και τον λογαριασμό μου
 • Αγορές με δόσεις με τη Wirex δε μπορώ να κάνω
 • Δεν υπάρχει καμία συνδρομή για να χρησιμοποιώ τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Wirex
 • Δεν υπάρχει επαγγελματικός λογαριασμός στη Wirex, όλοι οι λογαριασμοί είναι προσωπικοί
 • Η Wirex είναι μια fintech τράπεζα που επηρεάζει το ελληνικό και παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα
 • H Wirex κερδίζει από τις προμήθειες που εισπράττει από την VISA
 • H Wirex θεωρείται κάρτα του εξωτερικού (αγγλική) οπότε αν κάνω ανάληψη σε ελληνικό ATM η τράπεζα θα κρατήσει προμήθεια γύρω στα €2. Αν θέλω να αποφύγω την προμήθεια, στέλνω τα χρήματα απο την Wirex στην N26 ή στην Revolut
 • Το Help Center της Wirex δεν είναι και απο τα καλύτερα, γι αυτό αν χρειαστείς κάποια υποστήριξη μη διστάσεις να στήλεις μύνημα στο tsikolatas.com
 • Επειδή η Crypto.com που είναι παρόμοια εφαρμογή με την Wirex αργεί να στείλει την κάρτα έως 5 μήνες, η επιλογή της Wirex είναι καλύτερη για εμένα που βιάζομαι να ξοδέψω τα κρυπτονομίσματά μου σε αγορές
 • Η Wirex δεν δίνει IBAN

Ανταγωνιστές της Wirex

Τώρα που έμαθα για την ψηφιακή τράπεζα Wirex αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και άλλες που δουλεύουν με αυτό τον τρόπο. Ασφαλώς και υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και διαφορές καθότι η Wirex είναι μια ψηφιακή τραπεζική λύση που προσφέρει wallet για παραδοσιακά νομίσματα ή κρυπτονομίσματα.

Ψάχνω για: