Skip to content

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΚΟΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σημασία δεν έχει πόσο καλός είσαι, αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνεις (Πολ Αρντέν, 2014).

Γίνε… OKALITEROS

Πιστοποίηση ΙΤΑΛΙΚΩΝ από το Πιστοποιημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Άγιοι Ανάργυροι  

Πάρτε άμεσα, εύκολα, και οικονομικά, Μοριοδοτούμενη Πιστοποίηση Γλωσσομάθειας ΙΤΑΛΙΚΩΝ με δια βίου ισχύ για B2, C1, C2 αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ με μαθήματα από το σπίτι σας.

OKALITEROS.GR προσφέρει σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και το εξωτερικό ΔΩΡΕΑΝ τεστ προσομοίωσης της εξέτασης.

 • CILS
 • PLIDA 
 • ΚΠΓ
 • CELI
 

Το CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) είναι ένα πιστοποιητικό ιταλικών που χορηγείται απο το Πανεπιστήμιο για Ξένους της Σιένα (Universita per stranieri di Siena) το οποίο είναι μέλος του ELC (European Language Council) και περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα A1 – A2 – B1 – B2 – C1 – C2 καθώς και ειδικά επίπεδα B1 Cittadinanza για συγγενείς Ιταλών που θέλουν να λάβουν την Ιταλική Υπηκοότητα (πχ για συζύγους Ιταλών που ζουν στην Ελλάδα και δεν έχουν μέχρι στιγμής την Ιταλική Υπηκοότητα) ή Φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus ή για όσους πηγαίνουν για σπουδές στην Ιταλία ή θέλουν να εργαστούν εκεί και χρειάζονται άδεια διαμονής μακράς διαρκείας (στην περίπτωση που δεν είναι υπήκοοι Ευρωπαϊκής Ένωσης). Υπάρχουν ακόμη ειδικά επίπεδα για παιδιά δημοτικού Α1 και Α2 Bambini, καθώς επίσης και παιδιά γυμνασίου και λυκείου Α1 – Α2 – Β1 Adolescenti.

Οι εξετάσεις του CILS στην Ελλάδα γίνονται κάθε Απρίλιο, Ιούνιο και Δεκέμβριο. Τα θέματα εξετάσεων κάθε επιπέδου είναι φιλικά προς τον υποψήφιο και διαθέτουν θεματολογία από την σύγχρονη πραγματικότητα. Βελτιώνουν και τις τέσσερις δεξιότητες, παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου και κατανόηση προφορικού λόγου με ερωτήσεις / απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι που δε περνούν κάποιο ή κάποια απο τα 5 μέρη της εξέτασης (κείμενα, ακουστικό, ασκήσεις γραμματικής, εκθέσεις, προφορικά) έχουν δικαίωμα να επαναλάβουν το μέρος που δε πέτυχαν εντός 18 μηνών με έκπτωση στα εξέταστρα, τα μέρη που πέρασαν τα κρατάνε για 18 μήνες. Η βάση είναι το 55% και δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία κάτι το οποίο το καθιστά το πιο φιλικό πιστοποιητικό ιταλικών.

PLIDA Società Dante Alighieri
Η Società Dante Alighieri διοργανώνει τις εξετάσεις PLIDA για όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν ακριβώς το επίπεδο εξοικείωσης τους στην ιταλική γλώσσα και να λάβουν μια επίσημη αναγνώριση της ικανότητας τους.
Οι εξετάσεις αυτές διεξάγονται δύο φόρες τον χρόνο σε έξι επίπεδα από το Α1 έως το C2 που αντιστοιχούν στα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς. Η πιστοποίηση χορηγείται από την «Εταιρεία Dante Alighieri» της Ρώμης δια μέσου της Ελληνικής Επιτροπής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.
Οι σχετικές εξετάσεις εκπονούνται με την επιστημονική επάρκεια του Πανεπιστημίου της Πάρμας (UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI PARMA). Εξετάσεις γίνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά.
Επίσης όσοι έχουν αποτύχει σε μια, δυο ή τρεις δοκιμασίες των εξετάσεων μπορούν να διατηρήσουν την βαθμολογία τους στις δοκιμασίες που απέτυχαν για τις επόμενες εξεταστικές εντός ενός έτους από την ημερομηνία του διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά και μπορούν να επαναλάβουν τις δοκιμασίες που απέτυχαν σε περισσότερες απο μία εξεταστικές αλλά πάντα εντός ενός έτους (365 ημέρες).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

B2

Καλή Γνώση
Lower

C1

Πολύ Καλή Γνώση Advance

C2

Άριστη Γνώση Proficiency

1. Επιλέξτε τμήμα με 1 ή 2 δίωρα μαθήματα εξ αποστάσεως ή δια ζώσης την εβδομάδα

2. Διάρκεια προγράμματος 6 μήνες μόνο ή και λιγότερους για υπερταχύρρυθμο!

3. Εγγύηση λήψης πιστοποιητικού

Μαθήματα
Εξ αποστάσεως απο ειδική πλατφόρμα. Δίωρο μάθημα, μια φορά την εβδομάδα. Επιλογή και για 2 δίωρα μαθήματα την εβδομάδα. Δυνατότητα δια ζώσης μαθήματος στο χώρο μας.
Ασύγχρονη Εκπαίδευση
Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται για να τα παρακολουθήσει ο υποψήφιος ξανά ή να τα δει αυτός που δε μπόρεσε να είναι παρόν στο μάθημα.
Δωρεάν Υλικό Προετοιμασίας
Σας προετοιμάζουμε με δωρεάν επιπλέον έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό. Δε θα το βρείτε πουθενά αλλού!
Εξετάσεις
Δηλώνουμε τις εξετάσεις και αναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία
Αποτελέσματα
Αποτελέσματα των εξετάσεων σε λίγες εβδομάδες με τη διαδικασία της επίσπευσης.

Επιλέξτε το πτυχίο που ανταποκρίνεται στους στόχους σας και προετοιμαστείτε απο τον OKALITEROS.GR. Τα τμήματα προετοιμασίας εξετάσεων αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη δεξιοτήτων των Ιταλικών. Είναι μια διαδικασία στοχευμένη  στην κατάλληλη προετοιμασία του σπουδαστή για την απόκτηση του τίτλου πτυχίου που έχει  επιλέξει CILS PLIDA ΚΠΓ. Περιλαμβάνει  επιπλέον ώρες  διδασκαλίας δια ζώσης με τους καθηγητές μας  για τη βελτίωση του Προφορικού, Ακουστικού και του Γραπτού λόγου. Η παραπάνω προετοιμασία ολοκληρώνεται με τα τεστ προσομοίωσης εξετάσεων (Mock tests) στο χώρο μας. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τις  πραγματικές συνθήκες εξέτασης, με τα τεστ προσομοίωσης, εφοδιάζοντάς τους με αυτοπεποίθηση καθώς και  να διδαχθούν τις απαιτούμενες στρατηγικές  για την επιτυχία τους.

Διοργανωτές

book

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό Προετοιμασίας

 1. Υλικό Προετοιμασίας
  Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Άγιοι Ανάργυροι σας παρέχει ολοκληρωμένο υλικό προετοιμασίας ώστε να προετοιμαστείτε με τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο τρόπο.
 2. Δωρεάν Τεστ Προσομοίωσης
  Παρέχουμε τεστ προσομοίωσης της εξέτασης ώστε να είστε σίγουροι για το επίπεδο σας πριν την τελική εξέταση και να δοκιμαστείτε σε πραγματικές συνθήκες και χρόνο. Το διαθέσιμο υλικό ανανεώνεται συνεχώς
 3. Δωρεάν μαθήματα Ιταλικών
  Για να φτάσετε γρήγορα και σίγουρα στο επιθυμητό επίπεδο. Γίνονται προς το τέλος της προετοιμασίας για κάλυψη τυχών κενών.

Πιστοποίηση

Όλα μας τα Πιστοποιητικά είναι αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ και καλύπτουν τις ανάγκες κατανόησης των μαθητών. Τα προγράμματα είναι ταχύρρυθμα, υψηλής ποιότητας, τα οποία περιλαμβάνουν παράδοση, εξέταση και αφομοίωση προς απόκτηση των αναγκαίων για το επίπεδο χρηστικών ικανοτήτων στον γραπτό και προφορικό λόγο.  Έχοντας ένα ευρύ λεξιλογικό ρεπερτόριο και το γραμματικό έλεγχο πολύπλοκων δομών, μπορεί να παρακολουθεί ή να συνομιλεί άνετα και κατάλληλα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και της προσωπικής του ζωής.

Στόχοι των μαθημάτων
Τα μαθήματα στοχεύουν στο επίπεδο της ιταλικής γλώσσας όπως περιγράφεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ΚΕΠΑ) και στην απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού απο τον ΑΣΕΠ για προκηρύξεις δημοσίου.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΩΝ CILS C2 OKALITEROS.GR

Πιστοποίηση CILS

 

Γρήγορη έκδοση πιστοποιητικού, δεν χρειάζεται μετάφραση και επικύρωση

Πιστοποίηση PLIDA

 

Γρήγορη έκδοση πιστοποιητικού με διαδικασία επίσπευσης, δεν χρειάζεται μετάφραση και επικύρωση

Πιστοποίηση ΚΠΓ 

 

8 εβδομάδες περίπου για την έκδοση πιστοποιητικού, δεν χρειάζεται μετάφραση και επικύρωση

ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ OKALITEROSGR - Copy

Υποψήφιοι

0
ενήλικες και μαθητές κάθε χρόνο, εμπιστεύονται την ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Αγίων Αναργύρων για την LTE Πιστοποίηση των Αγγλικών
OKALITEROS CIRCLE

Χρησιμοποιείται για:

Συχνές Ερωτήσεις – FAQ

Οι πιστοποιήσεις για την Ιταλική γλώσσα που εξετάζονται στην Ελλάδα είναι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), το CELI, το PLIDA, και το CILS.

 • CILS: Università per Stranieri di Siena
 • PLIDA: Università La Sapienza di Roma
 • ΚΠΓ: Υπουργείο Παιδείας
 • CELI: Università per Stranieri di Perugia
 • CILS: Σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχει ζήτηση. OKALITEROS.GR αποτελεί αποκλειστικό εξεταστικό κέντρο σε πολλές πόλεις της Ελλάδος όπως Αθήνα, Κατερίνη, Ρόδος, Πάτρα, Κρήτη και αλλού.
 • PLIDA: Στο εξωτερικό και στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).
 • ΚΠΓ: Σε όλη την Ελλάδα.
 • CELI: Στο εξωτερικό και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα)
 • CILS: Απρίλιο, Ιούνιο και Δεκέμβριο
 • PLIDA: Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο (κάθε χρόνο βγαίνει νέο πρόγραμμα)
 • ΚΠΓ: Νοέμβριο και Μάιο (κάποιες εξεταστικές έγιναν Δεκέμβριο και Ιούνιο).
 • CELI: Νοέμβριο, Μάρτιο και Ιούνιο

Όλες οι πιστοποιήσεις είναι αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ.
Διεθνής αναγνώριση: CELI, PLIDA, CILS.
Αναγνωρισμένα μόνο στην Ελλάδα: ΚΠΓ. Ωστόσο το ΚΠΓ δεν αναγνωρίζεται πάντα στο εξωτερικό.

Ποτέ!
Τα πιστοποιητικά ιταλικών CILS, PLIDA, ΚΠΓ έχουν δια βίου ισχύ.

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ιταλικών: Μύθοι και πραγματικότητα. Τι πρέπει να γνωρίζετε
Η Πανελλήνια Ένωση Διδασκόντων και Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας (Π.Ε.Δ.Ε.Ι.Γ.) ενημερώνει υπεύθυνα έχοντας πλήρη γνώση της σημερινής κατάστασης ότι τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας της ιταλικής γλώσσας των οποίων διεξάγονται εξετάσεις στην Ελλάδα είναι τα εξής:
1. το CILS από το Università per Stranieri di Siena
2. το CELI από το Università per Stranieri di Perugia
3. το PLIDA από τη Società Dante Alighieri (Comitato di Atene e Comitato di Salonicco – Επιτροπή Αθηνών και Επιτροπή Θεσσαλονίκης)
4. το Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (ΚΠγ) από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας
Οι εξετάσεις αυτών των πιστοποιητικών διενεργούνται κατά την εαρινή και τη χειμερινή περίοδο. Το κάθε πιστοποιητικό έχει διαφορετικές εξεταστικές περιόδους. Το CILS (επίπεδα Β2, Γ1, Γ2) και το CELI (επίπεδα Β2, Γ1, Γ2) αποτελούνται από 5 ενότητες το καθένα ενώ το ΚΠγ και το PLIDA από 4.
Το ΚΠγ είναι διαβαθμισμένο, δηλαδή έχει επίπεδα Α (Α1/Α2), Β (Β1/Β2) και Γ (Γ1/Γ2) αναλόγως τη βαθμολογία που θα λάβει ο εξεταζόμενος. Στο ΚΠγ ΔΕΝ επαναλαμβάνεται καμία από τις 4 ενότητες ξεχωριστά αν ο εξεταζόμενος δεν λάβει τον απαιτούμενο προβιβάσιμο βαθμό.
Στο Plida Β2, C1, C2 σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό, αν ο υποψήφιος μπορεί να επαναλάβει την ενότητα ή τις ενότητες της εξέτασης στην οποία ή στις οποίες δεν έλαβε το 60% της βαθμολογίας εντός των επόμενων 18 μηνών από την ημερομηνία της πρώτης επιτυχούς εξέτασης.
Στο CELI σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να επαναλάβει μόνο την προφορική ή την γραπτή εξέταση στην περίπτωση που δεν λάβει το απαιτούμενο προβιβάσιμο βαθμό εντός 12 μηνών από την πρώτη φορά που εξετάστηκε και πέρασε είτε τα προφορικά είτε τα γραπτά στο σύνολό τους.
Στο CILS σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό αν ο υποψήφιος δεν πετύχει σε μία ή περισσότερες ενότητες επαναλαμβάνει εντός 18 μηνών την ενότητα ή τις ενότητες στις οποίες δεν πέτυχε το 55% της βαθμολογίας.
Έχοντας επιστημονική επάρκεια, γνώση και υπευθυνότητα σας ενημερώνουμε ότι, βάσει του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες (https://europa.eu/…/common-european-framework-reference…), οι ώρες μελέτης και διδασκαλίας που απαιτούνται συνολικά για να μπορέσει ένας υποψήφιος να ανταπεξέλθει επαρκώς στο επίπεδο Β2 της ιταλικής (καλή γνώση της ξένης γλώσσας) είναι 500-600, για το Γ1 (πολύ καλή γνώση) είναι 700-800 και για το Γ2 (άριστη γνώση) 1000-1200. Οι ώρες αυτές αφορούν ώρες μελέτης δηλαδή μαθήματα και ώρες ατομικής μελέτης μαζί (ενδεικτικά για το Β2 200-250 ώρες μαθημάτων και 300-350 ώρες μελέτης) .
Συνεπώς σε οποιοδήποτε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας εξεταστεί ένας υποψήφιος απαιτούνται οι αντίστοιχες αυτές ώρες ανά επίπεδο αναφέρονται παρακάτω:
Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες Επίπεδο Ώρες μελέτης
Α1 Βασική γνώση 90 – 100
Α2 Στοιχειώδης γνώση 180 – 200
Β1 Μέτρια γνώση 350 – 400
Β2 Καλή γνώση 500 – 600
Γ1 Πολύ καλή γνώση 700 – 800
Γ2 Άριστη γνώση 1000 – 1200
Γνωστοποιούμε και διευκρινίζουμε επίσης ότι εκ των ανωτέρω πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, το CELI, το PLIDA και το ΚΠγ είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ, οπότε και μοριοδοτούνται στις προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, ενώ το CILS δεν βρίσκεται στη λίστα του ΑΣΕΠ και συνεπώς δεν μοριοδοτείται προς το παρόν.
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ πιστοποίηση και κανένας νέος φορέας πιστοποίησης μέχρι σήμερα.
Επίσης το CELI έχει επίσημο εκπρόσωπό του και συνεργάτη στην Ελλάδα το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών για τα εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα καθώς και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Centro Galileo για τις εξετάσεις που εκπονούνται στην Κρήτη (στα Χανιά και στο Ηράκλειο).
To PLIDA της Società Dante Alighieri εκπροσωπείται από τις 2 Επιτροπές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τις εξετάσεις που διενεργούνται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα.
Οι εξετάσεις του CILS εκπονούνται στη Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο Galileo Galilei και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο εκπονούνται από την Πανελλήνια Ένωση Διδασκόντων Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας.
Η ενημέρωση γίνεται από μέρους μας ύστερα από τα όλο και περισσότερα και πιο έντονα διαφημιστικά σποτ στον χώρο του Διαδικτύου που προωθούν δημόσια την απόκτηση πιστοποίησης γλωσσομάθειας ιταλικής γλώσσας σε σύντομο χρονικό διάστημα και ως εκπρόσωπος και συνεργάτης φορέα πιστοποίησης γλωσσομάθειας ιταλικής γλώσσας η ΠΕΔΕΙΓ σας ενημερώνει υπεύθυνα για όλα τα παραπάνω, ώστε κανένας υποψήφιος και μαθητής της ιταλικής γλώσσας να μην υποπέσει θύμα διαφημιστικής απάτης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

OKALITEROS.GR ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ