Skip to content
Σημασία δεν έχει πόσο καλός είσαι, αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνεις (Πολ Αρντέν, 2014).

Γίνε… OKALITEROS

Δια ζώσης (ή εξ αποστάσεως) Μαθήματα Σκακιού απο Πιστοποιημένους Προπονητές (National Instructor) Σκακιού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE) με 20έτη εμπειρία σε σχολεία και Ακαδημίες στο Πολυχώρο Εκπαίδευσης OKALITEROS.GR

Ακαδημία Σκάκι

Η Ακαδημία Σκάκι έχει ως στόχο να παρέχει μαθήματα σκάκι σε παιδιά και ενήλικες, σε αρχάριους και προχωρημένους σκακιστές. Επιπλέον, μέσα απο τις Τεχνολογίες του Κέντρου μας, δίνετε η ευκολία στους μαθητές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Γιατί σκάκι;

Το σκάκι είναι άθλημα που έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στις μικρές ηλικίες έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι βοηθά τα παιδιά σε πολύπλευρους τομείς. 

Μαθήματα Σκάκι

Βελτιώστε το παιχνίδι σας στα διάφορα στάδια του παιχνιδιού. Τα μαθήματα σκάκι γίνονται από επαγγελματία προπονητή με εμπειρία 10 ετών, συγγραφέα βιβλίου αρχαρίων, Πρωταθλητή Ελλάδος Εφήβων και Πρωταθλητή Αττικής Ανδρών, κάτοχο του διεθνή τίτλου FIDE Master και την ανώτερη πιστοποίηση προπονητή FIDE Trainer από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία.

Πως γίνονται τα μαθήματα

Τα μαθήματα σκάκι online γίνονται με οργανωμένη διδακτική ύλη με παρτίδες κορυφαίων σκακιστικών και επιλεγμένα μαθήματα. Για το μάθημα αρκεί σύνδεση στο internet και χρήση δωρεάν προγραμμάτων για οπτική και ακουστική επικοινωνία.

Σκακιστική Βελτίωση

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως στόχο την όσο γίνεται γρηγορότερη σκακιστική βελτίωση. Η πρόοδος κάθε σκακιστή είναι άμεσα ορατή στην βαθμολογία ELO και την απόδοση στα τουρνουά. Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει σχεδιαστεί για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα. 

Πλεονεκτήματα Online μαθημάτων
  • Μάθετε σκάκι από την άνεση του σπιτιού σας. Κερδίζετε σε χρόνο και κόπο.
  • Τα μαθήματα γίνονται από πιστοποιημένο προπονητή και κάτοχο του ανώτερου τίτλου FIDE Trainer από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία
  • Σας στέλνονται ηλεκτρονικά σημειώσεις και ασκήσεις για ταχύτερη βελτίωση
  • Ανάλυση των παρτίδων σας που σας βελτιώνει μετά από κάθε παρτίδα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Διοργανωτές

Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, που παίζεται ανάμεσα σε δύο παίχτες. Παίζεται στην «σκακιέρα», ένα διάγραμμα 64 τετραγώνων βαμμένων εναλλάξ με μαύρο και λευκό χρώμα, διατεταγμένων οριζοντίως και καθέτως σε διαστάσεις 8 Χ 8. Σκοπός κάθε παίχτη είναι η επίτευξη ματ στον αντίπαλο βασιλιά, ώστε αυτός να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία επίθεση που δέχεται από τους πεσσούς του αντιπάλου. Το παιχνίδι ξεκινά παραδοσιακά από συγκεκριμένη θέση όπου οι στρατοί παρατάσσονται αντικριστά. Την παρτίδα ξεκινά ο λευκός και στην υπόλοιπη παρτίδα οι παίκτες παίζουν εναλλάξ κινώντας κάποιο κομμάτι τους. Δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Θεωρητικά δεν υπάρχει κανένας εξωτερικός παράγοντας και τίποτα κρυφό στην θέση για τους δύο παίκτες. Το παιχνίδι βασίζεται αποκλειστικά στην τακτική και στην στρατηγική. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο. Το Σκάκι είναι επιστήμη, είναι τέχνη, είναι πολιτισμός, είναι άθλημα.

 

Διδάσκει τον αυτοέλεγχο και καλλιεργεί τις ηθικές αξίες, όπως αποφασιστικότητα, επιμέλεια, τάξη, αυτοκριτική και αντικειμενικότητα. Καλλιεργεί ικανότητες, όπως είναι η πειθαρχία σκέψης, η συγκέντρωση, η σοβαρότητα, η αναλυτική σκέψη και ο σεβασμός του αντιπάλου. Προωθεί την κοινωνικοποίηση, μέσω της ομαδικής εργασίας, της ανάληψης ευθυνών και της μετάδοσης γνώσης και εμπειριών. Απορροφά την επιθετικότητα και βοηθάει στην κατανόηση και εξοικείωση με μεθοδικούς τρόπους συλλογισμού. Παράλληλα βελτιώνει τη μνήμη και τη δημιουργική φαντασία. Το σκάκι είναι ένα στρατιωτικό παιχνίδι ίσων δυνάμεων που διεξάγεται «επί χάρτου» (σκακιέρας). Το σημαντικό του παιχνιδιού αυτού δεν είναι η νίκη επί του αντιπάλου, όσο η ποιότητα της νίκης, το «ευ αγωνίζεσθαι»

Σκοπός μας δεν είναι μόνο η διδασκαλία του παιχνιδιού μέσα σε μία αίθουσα, αλλά και η συμμετοχή των μαθητών σε μαθητικούς αγώνες σκάκι.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την COVID-19.

 

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό Προετοιμασίας

  1. Υλικό Προετοιμασίας
    O Πολυχώρος Εκπαίδευσης OKALITEROS σας παρέχει ολοκληρωμένο υλικό προετοιμασίας καθώς και τα ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ
  2. Πλατφόρμα Μαθημάτων Online

Ο χώρος μας διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

 

Πλάνο Μαθήματος

 

Ο προπονητής δείχνει διάφορες παρτίδες και θέσεις ανάλογα με το θέμα. Υπάρχει κοινή σκακιέρα που βλέπουν τόσο ο μαθητής όσο και ο προπονητής καθώς και οπτικοακουστική επικοινωνία με οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι εξοικειωμένος ο μαθητής. Το μάθημα για ευκολία μπορεί να γίνει και στην πλατφόρμα του chess.com. Ο μαθητής έχει χρόνο να σκεφτεί και να πει τις δικές του ιδέες για κάθε θέση. Τα μαθήματα σκάκι είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν μεγάλο φάσμα ανάλογα το επίπεδο του διδασκόμενου καθώς και το θέμα που αφορά διάφορες φάσεις τις παρτίδες δηλαδή το άνοιγμα, το μέσο ή το φινάλε

 

Παρτίδες για πρακτική εξάσκηση

Ο μαθητής μπορεί να παίξει παρτίδες με τον προπονητή στις οποίες ακολουθεί πάντα ανάλυση των λαθών καθώς και υποδείξεις για καλύτερες κινήσεις και σχέδια. Υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να παίζει online με κάποιον αντίπαλο και να του προτείνονται κινήσεις, να αναλύονται και να εξηγούνται οι ιδέες πίσω από αυτές.

 

Μελέτη για το επόμενο μάθημα

Δίνονται στο τέλος κάθε μαθήματος  σημειώσεις και ασκήσεις με email που βοηθούν το μαθητή να κατανοήσει τις έννοιες που αναπτύχθηκαν στο μάθημα. Υπάρχει συγκεκριμένη διδακτική ύλη ανάλογα το επίπεδο με στόχο την γρήγορη σκακιστική βελτίωση. 

 

Ανάλυση παρτίδων

Για αρχάριους και προχωρημένους σκακιστές αθλητικών συλλόγων, μετά από κάθε τουρνουά γίνεται ανάλυση των παρτίδων. Με βάση τα συμπεράσματα από αυτές τις παρτίδες δίνονται συμβουλές για τις αδυναμίες στο παιχνίδι του μαθητή ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στα επόμενα τουρνουά.   Επίσης μπορεί να αλλάξει η δομή των μαθημάτων για να καλυφθούν ταχύτερα αυτές οι αδυναμίες.               

 

Διάρκεια και κόστος μαθημάτων

Η διάρκεια κάθε μαθήματος είναι συνήθως 1,5 ώρα. Όμως για αρχάριους παίκτες μπορεί το μάθημα να είναι 1 ώρα, ενώ για προχωρημένους σκακιστές να είναι 2 ώρες. Το κόστος των μαθημάτων εξαρτάται από το επίπεδο και την συχνότητα τους. Επίσης υπάρχουν οικονομικές προσφορές για πακέτα μαθημάτων με προεξόφληση.

OKALITEROS.GR ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ