Εικονική Πραγματικότητα | Oculus Quest 2 VR

Ελαφρύ, άνετο και αρκετά ισχυρό για να προσφέρει εντυπωσιακά λεπτομερείς εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, το Oculus Quest 2 είναι το καλύτερο VR που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Oculus της Facebook και κατά την άποψή μου το καλύτερο που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Τι είναι η εικονική πραγματικότητα;

Περιεχόμενα [show]

Εικονική πραγματικότητα (αγγλικά: virtual reality ή VR) ονομάζεται η προσομοίωση ενός πραγματικού η φανταστικού περιβάλλοντος από έναν υπολογιστή.

Η τρέχουσα τεχνολογία VR χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα ή περιβάλλοντα πολλαπλών προβολών, μερικές φορές σε συνδυασμό με φυσικά περιβάλλοντα ή σκηνικά, για τη δημιουργία εικόνων, ήχων και άλλων αισθήσεων που προσομοιώνουν τη φυσική παρουσία ενός χρήστη σε ένα εικονικό ή φανταστικό περιβάλλον. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας είναι σε θέση να «κοιτάξει γύρω» τον τεχνητό κόσμο, να κινηθεί γύρω του και να αλληλεπιδράσει με εικονικά χαρακτηριστικά ή αντικείμενα. Το σετ μικροφώνου – ακουστικού είναι τοποθετημένο σε μια οθόνη που έχει τοποθετηθεί σε κεφαλή με μικρή οθόνη στο μπροστινό μέρος των ματιών, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί με πολλές μεγάλες οθόνες.

Τα συστήματα VR που είναι γνωστό ότι μεταδίδουν κραδασμούς και άλλες αισθήσεις στον χρήστη μέσω ελεγκτή παιχνιδιών ή άλλων συσκευών και είναι γνωστά ως απτικά συστήματα (χειριστήρια). Αυτή η απτική πληροφορία είναι γενικά γνωστή ως ανατροφοδότηση δύναμης σε εφαρμογές ιατρικής, βιντεοπαιχνιδιών και στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Subscribe, like, share, comment

Subscribe, like, share, comment

Subscribe, like, share, comment

To tsikolatas.com αναπτύσσεται μέσα από την  σας. Κάντε την να μεγαλώσει με εγγραφή και λάικ στα κανάλια μας

Το Oculus Quest 2

Το vr είναι το μέλλον, τόσο για το gaming όσο και για το τσατ, τα meetings, τη θέαση ταινιών στο netflix ή την παρακολούθηση βίντεο στο youtube και άλλα πολλά. H εικονική πραγματικότητα είναι πλέον εδώ και είναι πιο προσιτή από ποτέ. Tο oculus quest 2 μπορεί να το παραγγείλει κάποιος από το εξωτερικό ή αν δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή τη διαδικασία μπορεί να το παραγγείλει και από Ελλάδα λίγο πιο ακριβά αλλά θα έχει την ασφάλεια του after sale service κάποιας εταιρίας.

Η Oculus έχει αναβαθμίσει τον επεξεργαστή του vr από το Snapdragon 835 της Qualcomm στο Snapdragon 865 που προέρχεται από το Snapdragon XR2. Η οθόνη έχει αναβαθμιστεί πολύ. Το vr δείχνει τώρα μια εικόνα 1920 x 1832 pixel σε κάθε μάτι. Tο Quest 2 έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Εκδόσεις VR με βάση τη χωρητικότητα

Aρχικά να αναφέρω ότι έρχεται σε μια τέλεια συσκευασία και τα αντικείμενα μέσα είναι πολύ καλά τοποθετημένα και με ασφάλεια. Υπάρχουν δύο βασικές εκδόσεις του vr, η μια να είναι στα 64gb και η επόμενη στα 256gb. Αν κάποιος δεν έχει σκοπό να κρατά δεκάδες παιχνίδια εγκατεστημένα στη συσκευή, η 64άρα έκδοση θα τον καλύψει απόλυτα. Εξάλλου είναι πολύ εύκολο να διαγράψεις ένα παιχνίδι ή εφαρμογή που δεν χρησιμοποιείς πια αλλά αν χρειαστεί να την εγκαταστήσεις πάλι, αυτό γίνεται εύκολα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά όπως θα έκανες και στο κινητό.

Συσκευασία

Στη συσκευασία τώρα. Αυτή περιλαμβάνει τη συσκευή vr, τα δύο χειριστήρια, ένα διαχωριστή για αυτούς που φοράνε γυαλιά ώστε να μην ακουμπούν στους φακούς τους vr, προσωπικά φοράω πάντα τους φακούς επαφής για να έχω την απόλυτη εμπειρία αλλά ξέρω πως δεν είναι για όλους εφικτό. Επίσης περιλαμβάνεται ένα κουτάκι με καλώδιο φόρτισης usb c σε usb c, φορτιστής αγγλικού τύπου και οδηγίες. Εδώ να πούμε πως η φόρτιση μπορεί να γίνει και με φορτιστή κινητού τηλεφώνου αρκεί να έχει την απόληξη usb c.

Χειριστήρια

Τα χειριστήρια φαίνεται να έρχονται από το μέλλον, με ένα απίθανο σχήμα, διαθέτουν μοχλό, δύο κουμπιά και άλλο ένα μικρότερο, σκανδάλη και πλήκτρο στον αντίχειρα. Οι ίδιοι οι ελεγκτές κίνησης έχουν δει μερικές μικρές βελτιώσεις. Είναι διαθέσιμα σε λευκό χρώμα, προσφέρουν περισσότερο χώρο για να ξεκουράσετε τον αντίχειρά σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθιστώντας τους ευκολότερους να κρατήσουν για μεγαλύτερο gameplay. Καθένα έχει λαβή τύπου μπαστούνι, συμπεριλαμβανομένων σκανδάλης για τους δείκτες και τις λαβές σας, καθώς και κουμπί για τους αντίχειρές σας. Ένας ιμάντας εμποδίζει τους ελεγκτές να φύγουν από το χέρι σας, ενώ ένας πλαστικός δακτύλιος περιβάλλει τους αντίχειρές σας, στεγάζοντας τα σχεδόν αόρατα LED που επιτρέπουν στο vr να παρακολουθεί τις κινήσεις των χεριών σας.

Ηχεία

Τα ηχεία είναι ενσωματωμένα στα στηρίγματα του vr, προσφέροντας κατευθυντικό αριστερό και δεξιό στερεοφωνικό ήχο. Είναι αρκετά ευκρινείς και αρκετά δυνατοί για να ξεπεράσουν το θόρυβο και τα κατευθυντικά ηχητικά σχόλια των παιχνιδιών σας, διατηρώντας παράλληλα τα αυτιά σας ελεύθερα για να σας επιτρέψουν να αντιλαμβάνεστε το φυσικό σας περιβάλλον. 

Σημειώστε ότι εάν παίζετε σε ένα δωμάτιο με έναν φίλο, θα ακουστούν τα πάντα με τα ενσωματωμένα ηχεία, αλλά υπάρχει επίσης μια υποδοχή 3,5 mm εάν θέλετε να συνδέσετε τα ακουστικά σας για πριβέ καταστάσεις. Αν θέλετε ακόμα πιο συναρπαστικό ήχο (ή απλά δεν θέλετε να ενοχλήσετε τους συγκατοίκους σας), το Quest 2 διαθέτει μια εύχρηστη υποδοχή 3,5 mm για τη σύνδεση οποιωνδήποτε ακουστικών σας αρέσουν. Αλλά ο ενσωματωμένος ήχος του ακουστικού μοιάζει μαγικός και προσθέτει ακόμη περισσότερο στην γοητεία του pick-up-play. 

Μικρόφωνο

Ένα μικρόφωνο είναι επίσης ενσωματωμένο, και πάλι αρκετά καθαρό για επικοινωνία σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες και για ορισμένες φωνητικές αναζητήσεις στα διάφορα στοιχεία διεπαφής χρήστη των εφαρμογών που το υποστηρίζουν. Η αναγνώριση ομιλίας είναι εκπληκτικά ακριβής επίσης.

Λουράκι

Το βασικό λουράκι κεφαλής είναι αρκετά καλό για το πρώτο καιρό αλλά όσο προχωρά ο καιρός και αποκτούμε εμπειρία με το vr σίγουρα θα χρειαστούμε κάτι πιο στιβαρό από λάστιχα γύρω από το κεφάλι και για αυτό το λόγο υπάρχουν στην αγορά πολλές επιλογές όπως το elite strap ή άλλα που ενσωματώνουν και ακουστικά ή μπαταρία. Το λουράκι ωστόσο ρυθμίζεται εύκολα για όλα τα μεγέθη και τύπους κεφαλής και μπορείς να νιώσεις ασφάλεια με αυτό. Ωστόσο μπορεί κάποιες φορές να νιώθεις ότι δεν ισομοιράζεται το βάρος της συσκευής στο κεφάλι και μετά από αρκετή ώρα gaming να νιώθεις ένα βάρος μπροστά.

Μπαταρία 

Το Quest 2 κάνει όλα αυτά ενώ προσφέρει την ίδια διάρκεια ζωής μπαταρίας 2-3 ωρών με το πρώτο Quest, ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά οι συνεδρίες μεγαλύτερης διάρκειας είναι απίθανο να είναι άνετες. Το Oculus το κατάφερε χάρη στις σημαντικές βελτιώσεις στους αλγόριθμους παρακολούθησης, οι οποίοι επεκτείνονται και στα χειριστήρια, προσφέροντας τώρα διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας (μιλάμε εβδομάδες συνεχούς παιχνιδιού) σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

VR

Το Oculus Quest 2 προσφέρει μια πιο αποκριτική εμπειρία συνολικά, χάρη στη βελτιωμένη μνήμη RAM και τις προδιαγραφές chip, καθώς και μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης που είναι 50% πιο ευκρινή από τον προκάτοχό του. 

Δες το βίντεο του unboxing και της πλοήγησης στο μενού, καθώς και το gameplay που δημιούργησα.

Η παρακολούθηση χεριών, η οποία ήρθε στην αρχική αναζήτηση μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού, αλλά είναι ενσωματωμένη στο Quest 2, είναι επίσης εντυπωσιακή, αν και σαφώς εξακολουθεί να είναι μια εργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά καιρούς.

Το VR διαθέτει δύο χειριστήρια (τώρα προσφέρει διπλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας των προκατόχων τους) και προσφέρει εκατοντάδες παιχνίδια που πωλούνται ξεχωριστά ενώ μερικά είναι δωρεάν ή προσφέρεται η δοκιμαστική (demo) έκδοσή τους. Από first person παιχνίδια έως παιχνίδια παζλ, γυμναστικής και εφαρμογές διαλογισμού, υπάρχει κάτι για όλους, ακόμη και αν τα επίπεδα ποιότητας και η άνεση μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το τι παρακολουθείτε και παίζετε. 

Το Quest 2 προσφέρει επίσης μια κοινωνική εμπειρία. Παρόλο που μερικοί θα τρέμουν από την πρόσφατα εισαγόμενη απαίτηση λογαριασμού στο Facebook, το Oculus Quest 2 είναι υπέροχο όταν παίζετε με φίλους, είτε μέσω διαδικτυακών avatar, είτε στο ίδιο φυσικό δωμάτιο χάρη στην επιλογή στο Google Cast.

Ωστόσο, ενώ το Quest 2 είναι το πιο προσβάσιμο και πλούσιο VR μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να έχει θεματάκια από τα οποία πλήττεται η εικονική πραγματικότητα. Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε έναν βαθμό αδιαθεσίας στην κίνηση, ναυτία, ανάλογα με τη στάση σας, κάτι που είναι αναπόφευκτο στα περισσότερα vr, ακόμη και σε αυτά που ισχυρίζονται ότι έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα.

 

Επιπλέον, η καλή στενή εφαρμογή για να κάνει την οθόνη καθαρή μπορεί να είναι κλειστοφοβική και λίγο άβολη. Αυτά τα ζητήματα σε επίπεδο βάσης παραμένουν άλυτα. Στην επόμενη νέα γενιά υλικού, θα θέλαμε να δούμε μια ευρύτερη γκάμα ολοκαίνουργιου λογισμικού.

 

Αν όμως μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο συχνά, δεν υπάρχει τίποτα σαν τη συγκίνηση που προσφέρει το VR καθώς οι δυνατότητες που προσφέρει είναι αδιανόητες. Παιχνίδια όπως το Robo Recall και το Beat Saber ακόμα εκπλήσσουν. Σε μια εποχή κοινωνικής απομόνωσης, η μετατροπή του YouTube VR σε προσωπική οθόνη IMAX είναι μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της τρέλας του εξωτερικού (πραγματικού) κόσμου.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Oculus Quest 2 διατίθεται σε δύο παραλλαγές: ένα μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 64 GB, με τιμή 299 £ / 299 $ / 479 AU $ και μια έκδοση 256 GB για 399 £ / 399 $ / 639 AUD. Σίγουρα δεν είναι φθηνό, αλλά δεδομένου ότι είναι μια περιορισμένη εμπειρία που δεν απαιτεί υπολογιστή, κονσόλα ή ακόμη και μια πρόσθετη οθόνη για να δουλέψει με αυτό, αντιπροσωπεύει μεγάλη αξία.

Σχεδιασμός

Το Oculus Quest 2 φοριέται στο κεφάλι, σαν μια μάσκα θαλάσσης. Εκεί που θα ήταν το τζάμι μιας μάσκας καταδύσεων, υπάρχει μια γεμισμένη κοιλότητα που στεγάζει ένα ζευγάρι φακών σαν γυαλιά που κάθονται μπροστά από μια οθόνη, δίνοντάς σας στερεοσκοπικά τρισδιάστατα γραφικά. Σε συνδυασμό με αισθητήρες κίνησης και επιταχυνσιόμετρα στο vr, μπορείτε να μετακινήσετε το κεφάλι σας και να δείτε τις κινήσεις που απεικονίζονται σε πραγματικό χρόνο στην ψηφιακή οθόνη μπροστά σας, σαν να κοιτάτε έξω και να κινείστε στον πραγματικό κόσμο. Εδώ θέλω να επιστήσω την προσοχή, αυτοί οι φακοί να μη στρέφονται στον ήλιο γιατί μπορούν να καταστραφούν ή να μη παίζουμε με γυαλιά γιατί μπορεί να γρατζουνιστούν οι φακοί. Σφίξτε το vr με το velcro (σκρατς), ελαφρώς ελαστικό ιμάντα υφάσματος.

Οι εσωτερικές βελτιώσεις μεταξύ του Quest 2 και του αρχικού ακουστικού Quest είναι σημαντικές. Σε σύγκριση με το αρχικό Quest, το Quest 2 προσφέρει 6GB μνήμης RAM σε σύγκριση με 4 GB και υπάρχει ένα πολύ πιο γρήγορο chipset Qualcomm Snapdragon XR2. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη πιστότητα στις εμπειρίες που εμφανίζονται στο Quest 2, καθώς και για βελτιωμένες αναλύσεις και ρυθμούς ανανέωσης.

 

Τώρα μπορείτε επιπλέον να ρυθμίσετε την απόσταση των φακών μεταξύ τους σε τρεις προκαθορισμένες αποστάσεις, 58 mm, 63 mm και 68 mm. 

Η πρώτη εμπειρία με το Oculus Quest 2

Η εγκατάσταση ενός VR μπορεί να είναι μια επώδυνη υπόθεση, συνήθως υπάρχουν πολλά καλώδια για σύνδεση και εξωτερικοί αισθητήρες για να τα τακτοποιήσετε. Αλλά επειδή όλη η υπολογιστική παρακολούθηση και η κίνηση πραγματοποιούνται στο αυτόνομο ακουστικό Oculus Quest 2, η όλη δουλειά εδώ διαρκεί μόλις 5-10 λεπτά.

Θα ενεργοποιήσετε το vr μετά την πρώτη φόρτιση και θα σας δείξει μερικά βίντεο ασφαλείας, καθώς και ένα πολύ σύντομο εισαγωγικό βίντεο που σας παρουσιάζει τα χειριστήρια και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ραβδί τους όπως το σύστημα point-and-trigger για πλοήγηση στο μενού. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε αυτό που ονομάζεται «τοίχος Guardian», την πρώτη από τις πολλές «wow» στιγμές που προσφέρει το Oculus Quest.

 

Χρησιμοποιώντας τις εξωτερικές κάμερες του vr, θα εμφανιστεί μια οθόνη σε κλίμακα του γκρι του περιβάλλοντος χώρου σας στην οθόνη, σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια όπως ένα σπρέι για γκράφιτι, ζωγραφίζοντας στις άκρες του δωματίου σας για να δείξετε στο vr τον ασφαλή χώρο παιχνιδιού στον οποίο μπορείτε ελεύθερα να περπατήσετε χωρίς να χτυπήσετε, ας πούμε, την τηλεόραση ή τον καναπέ σας. Διατίθενται σταθερές ή καθιστικές ρυθμίσεις, αλλά αυτές οι εμπειρίες κλίμακας δωματίων αποδεικνύονται οι πιο συναρπαστικές. To Oculus προτείνει ελάχιστο χώρο 4τμ για τίτλους κλίμακας δωματίου, αλλά πιθανότατα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο μικρότερο εάν είστε προσεκτικοί. Με τα όρια που έχουν καθοριστεί, το τείχος Guardian αποκαλύπτεται στη συνέχεια, ένα ψηφιακό τείχος που μοιάζει με πλέγμα που εμφανίζεται μόνο αν προσπαθείτε να περάσετε τα όριά του. Εδώ θα γνωρίσετε το όριο του ασφαλούς χώρου παιχνιδιού, και αν κολλήσετε το κεφάλι σας στον ψηφιακό τοίχο, θα δείτε ξανά το πραγματικό σας περιβάλλον. Είναι ένα έξυπνο χαρακτηριστικό ασφαλείας.

 

Η ρύθμιση Guardian, θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για πλοήγηση στα μενού, αντί να χρησιμοποιείτε τα χειριστήρια. Αυτή είναι μια απίστευτη εμπειρία αφού μπορείς να δεις τα πραγματικά σου χέρια σε ψηφιακή μορφή να εκτελούν όλες τις κινήσεις που σκέφτεσαι. Αυτό παραμένει μια λειτουργία beta προς το παρόν, αλλά εξακολουθεί να είναι εκπληκτικό να βλέπεις τα περιγράμματα των χεριών σου να κινούνται μπροστά σου, όπως φαίνεται από τις κάμερες του Quest 2. Μικρές κινήσεις, όπως τσίμπημα αντίχειρα και δείκτη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιλογή εντολών και κοιτάζοντας την παλάμη σας με τα δάχτυλα να αγγίζουν ανοίγει τα μενού. Ενώ ο αριθμός των παιχνιδιών που το χρησιμοποιεί παραμένει περιορισμένος, είναι ένα χαρακτηριστικό τόσο διαισθητικό που αναμφίβολα θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στο μέλλον.

Με το ξεκίνημα, βρίσκεστε στο σύστημα μενού Oculus, το οποίο κάθεται σαν ένα κινούμενο πλαίσιο πάνω από το προσαρμόσιμο περιβάλλον “Oculus Home”, σαν ένα εικονικό σαλόνι. 

Εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο εφαρμογών, παιχνιδιών και βίντεο, να διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό χώρο στα ακουστικά σας και να συνδεθείτε με φίλους μέσω του Facebook. Σημειώστε ότι ένας λογαριασμός στο Facebook είναι πλέον αναπόφευκτο μέρος της εμπειρίας του Oculus Quest, οπότε αν δεν προτιμάτε να είστε μέρος της αυτοκρατορίας συλλογής δεδομένων του Zuckerberg, θα πρέπει να ξανασκεφτείτε να πάρετε αυτό το vr γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς λογαριασμό στο facebook.

Το κείμενο είναι ευκρινές και ευανάγνωστο και η κίνηση είναι ομαλή και άνετη. Ενώ το οπτικό πεδίο σας περιορίζεται από τα γυαλιά, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να συνηθίσετε στον εικονικό χώρο. 

 

Και ενώ το VR συχνά κατηγορείται ότι είναι για έναν παίκτη, το Oculus έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να κάνει χρήση του Quest 2 πιο ομαδική υπόθεση. Όπως και το αρχικό Quest, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης του Google Chromecast στο μενού του Quest 2 για να επιτρέψετε σε κάποιον που δεν φοράει το vr να παρακολουθεί αυτό που κάνετε σε μια δεύτερη οθόνη, όπως ένα smartphone ή τηλεόραση. Ορισμένα παιχνίδια το ενθαρρύνουν πιο ενεργά, με έναν παίκτη να αναλαμβάνει έναν ρόλο στον πραγματικό κόσμο, ενώ ένας άλλος περιηγείται στον κόσμο VR.

Εφαρμογές για το Oculus Quest 2

Υπάρχουν ήδη εκατοντάδες παιχνίδια και εφαρμογές διαθέσιμα στο Oculus Quest 2. Το Oculus Quest 2 έχει πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που έχουν γίνει ποτέ. Είτε ζείτε τα όνειρά σας με το σούπερ κατασκοπευτικό όπλο στο Super Hot VR, καθοδηγώντας ένα ατρόμητο ποντίκι πολεμιστή γύρω από το Moss, είτε λύνοντας τα μυστήρια του The Room VR: A Dark Matter, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εμπειρίες ακόμη.

Ωστόσο, το Quest 2 ξεπερνά τα παιχνίδια. Το VR μπορεί να είναι εκπαιδευτικό – υπάρχουν εφαρμογές που σας μιλούν για ιστορικές στιγμές, όπως μια συγκινητική ματιά στη ζωή της Άννας Φρανκ και μια που σας επιτρέπει να επισκεφθείτε τη ζώνη καταστροφής του Τσέρνομπιλ. Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως πλατφόρμα «ενσυναίσθησης», επιτρέποντάς σας να ζήσετε όχι μόνο άλλους κόσμους, αλλά και άλλες ζωές και πολιτισμούς. Υπάρχουν εξαιρετικές εφαρμογές από το National Geographic και άλλους οργανισμούς που σας επιτρέπουν να επισκεφθείτε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για ένα σημείο εικονικού τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα ανοίγετε τους πολύ πραγματικούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Με στούντιο γυμναστικής και σημεία διαλογισμού επίσης διαθέσιμα σε μορφή εφαρμογής, εάν μπορείτε να το επισκεφτείτε στον πραγματικό κόσμο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να αναπτυχθεί ή να υπάρχει ήδη μια εναλλακτική λύση VR.

 

Το Netflix, το Amazon Prime Video και το YouTube είναι επίσης διαθέσιμα για λήψη, προσφέροντας ψηφιακά σαλόνια για να παρακολουθείτε ταινίες. Το YouTube VR είναι το καλύτερο από τα τρία – όχι μόνο σας επιτρέπει να καθίσετε μέσα σε βίντεο 360 μοιρών και να έχετε πρόσβαση στον πλούτο του περιεχομένου που ανεβάζετε στο YouTube, αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε την τεράστια οθόνη του πιο κοντά στο καθιστικό σας, σαν να βρισκόσασταν στην προσωπική σας οθόνη IMAX.

Σύνδεση με τον υπολογιστή

Εάν έχετε έναν υπολογιστή με αξιοπρεπές προδιαγραφές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Oculus Quest 2 για να αξιοποιήσετε τις προσδεμένες εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας που τροφοδοτούνται από τον υπολογιστή σας. Είναι απλώς θέμα σύνδεσης ενός καλωδίου USB 3.0 υψηλής ταχύτητας στο vr σας, ρύθμιση του Oculus και κατέβασμα των εφαρμογών που σας αρέσουν.

Αυτό αυξάνει δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων τίτλων στους παίκτες του Oculus Quest 2, αρκεί να διαθέτουν το υλικό του υπολογιστή για να τους τροφοδοτήσει. Επιπλέον, οι εμπειρίες που βασίζονται σε υπολογιστή, λόγω της πιθανής δύναμης GPU, μπορούν να είναι πιο λεπτομερείς και φιλόδοξες.

Επιπλέον αξεσουάρ

Νέο για το Oculus Quest είναι η εισαγωγή ενός αριθμού αξεσουάρ με άδεια από την Oculus, πέρα από τα χειριστήρια. Αυτά περιλαμβάνουν ένα νέο, δομημένο στήριγμα κεφαλής για περισσότερη άνεση, ένα στήριγμα κεφαλής με ενσωματωμένη μπαταρία για διπλό χρόνο παιχνιδιού, αξεσουάρ ήχου από τη Logitech και διαφορετικές εσωτερικές πλάκες προσώπου για διάφορα μεγέθη. 

Προς πώληση από το ηλεκτρονικό κατάστημα της VR Cover στα 29 $ (περίπου 25 £ / 42 $) περιλαμβάνει μια αντικαταστάσιμη διεπαφή προσώπου που περιλαμβάνει εξαερισμό για παθητική μείωση της θερμότητας από την οθόνη για μείωση της υγρασίας, καθώς και ένα ζευγάρι (παχύ και λεπτό από δερματίνη μαξιλάρι αφρού για το εσωτερικό του ακουστικού, το οποίο είναι πολύ πιο άνετο από το προεπιλεγμένο πρότυπο με το Quest 2. 

Με ένα προστατευτικό μύτης που αποτρέπει επίσης τη διαρροή φωτός στο vr και με θήκη μεταφοράς και κάλυμμα φακού, στο κιτ κάλυψης VR δείχνει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές υποσχέσεις στα αξεσουάρ που έγιναν για να κάνουν την εμπειρία Oculus Quest 2 VR άνετη για όλους χρήστες, και προτείνεται. 

Δωρεάν εφαρμογές

First Steps

Μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά μην το διαγράψετε. Ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο Quest 2 είναι το δωρεάν δωμάτιο επίδειξης που έχετε με την κονσόλα.

Αυτό σας καθοδηγεί στα βασικά του VR και πώς να αλληλεπιδράτε με αντικείμενα, να ρίχνετε πράγματα και να εξοικειωθείτε με τα στοιχεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να δηλώσετε πόσο διαισθητικό και διασκεδαστικό είναι αυτό το μικρό παιχνίδι. Όταν βρίσκεστε μέσα, βλέπετε ένα γραφείο που γεμίζει προοδευτικά με περισσότερα αντικείμενα, από λαμπερά μπλοκ μέχρι να σηκώσετε και να ρίξετε έως και πυραύλους με κορδόνι που θα εκραγούν και θα πετάξουν γύρω από το δωμάτιο. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε ώρες δοκιμάζοντας αυτό το μικρό παιχνίδι και το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν και συνοδεύεται από τρία άλλα μίνι παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε ενώ βρίσκεστε στο παιχνίδι, ένα το οποίο διαθέτει μια σειρά σκοποβολής και ένα άλλο που έχει ένα ρομπότ χορού.

Beat Saber Demo

Το απόλυτο παιχνίδι γυμναστικής σώματος και νου. Δες το gameplay και την παρουσίαση του full game στο video μου.

Superhot VR Demo

Το πρώτο παιχνίδι με όπλο που σου δίνει και την αίσθηση για ταξίδι στο χρόνο.

Subscribe, like, share, comment

Subscribe, like, share, comment

Subscribe, like, share, comment

To tsikolatas.com αναπτύσσεται μέσα από την  σας. Κάντε την να μεγαλώσει με εγγραφή και λάικ στα κανάλια μας


Πως σου φάνηκε η παρουσίαση του vr; Ψήθηκες να το πάρεις; Αν έχεις ακόμη ερωτήσεις, με χαρά θα τις απαντήσω στα σχόλια παρακάτω.