Μεταπτυχιακό (MBA) εξ αποστάσεως στην Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ένα πτυχίο ΜΒΑ προσφέρει πολλά επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά οφέλη. Είτε εργάζεστε στον τομέα της τεχνολογίας, των οικονομικών, της διοίκησης, του μάρκετινγκ ή της παραγωγής, ένα πτυχίο ΜΒΑ θα σας ανοίξει ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη και αυξημένη οικονομική ανταμοιβή. Επιπλέον ένα ΜΒΑ θα βελτιώσει τις επικοινωνιακές και ηγετικές σας δεξιότητες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την επαγγελματική επιτυχία. Στις μέρες μας μεγάλα πανεπιστήμια έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για μεταπτυχιακά σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, ακόμη και εξ’ αποστάσεως.

Σε αυτό το άρθρο θα εντρυφήσουμε στις ευκαιρίες μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου πτυχίου, ενώ παράλληλα θα σας προτείνουμε και ευκαιρίες MBA εξ’ αποστάσεων και μη που προσφέρονται στην Ελλάδα!

Γιατί να Σπουδάσει κάποιος Διοίκηση Επιχειρήσεων;

Ο συγκεκριμένος τομέας βοηθά τους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για την επίλυση προβλημάτων, την λήψη αποφάσεων και την ηγεσία. Μέσω συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων οι φοιτητές μαθαίνουν πώς να λαμβάνουν την πιο κατάλληλη απόφαση με χρήση επιστημονικών μεθόδων ακόμη και σε πιεστικά περιβάλλοντα. Επιπλέον οι κάτοχοι πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν μια ιδανική δουλειά και να επιτύχουν επαγγελματική εξέλιξη. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard, οι κάτοχοι πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων κερδίζουν κατά μέσο όρο 20% περισσότερα από τους κατόχους μόνο απολυτήριου λυκείου.

Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα ενός MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων;

Η δυνατότητα υψηλότερων αμοιβών για τον τομέα αυτό

Οι καριέρες τείνουν να είναι πιο προσοδοφόρες αν έχετε ΜΒΑ, εν μέρει επειδή αυτά τα πτυχία τείνουν να απευθύνονται σε εκείνους που βρίσκονται σε τροχιά για ανώτερους ηγετικούς ρόλους. Για παράδειγμα, τα ανώτατα στελέχη τείνουν να κερδίζουν, κατά μέσο όρο σε πλούσιες χώρες όπως οι ΗΠΑ, περίπου 107.680 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας, ενώ πολλοί μη διοικητικοί ρόλοι στις επιχειρήσεις προσφέρουν μέσους μισθούς στο εύρος 60.000 έως 85.000 δολάρια ετησίως.

Δυνατότητα Εναλλαγής Τομέων Σταδιοδρομίας

Κάποιοι μπορεί να δουν το ΜΒΑ ως έναν τρόπο να ξεφύγουν από ένα τέλμα της καριέρας τους ή ως μια ευκαιρία να μετακινηθούν σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα από αυτόν στον οποίο εργάζονται σήμερα.

Η Προοπτική του Κόσμου σας Μεγαλώνει

Ένα ΜΒΑ διευρύνει τις επιχειρηματικές σας γνώσεις και σας βοηθά να κατανοήσετε τις αποχρώσεις της λειτουργίας σε μια παγκόσμια αγορά. Πολλά από τα σημερινά καλύτερα προγράμματα περιλαμβάνουν ένα ταξίδι εμβάθυνσης στο εξωτερικό, ώστε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να έχουν μια πρώτη ματιά στον τρόπο διαχείρισης μιας επιχείρησης σε ένα παγκόσμιο πεδίο. Η επιλογή ενός προγράμματος που προσελκύει διεθνείς φοιτητές θα προσθέσει περαιτέρω στην ποικιλομορφία της τάξης και θα διαφωτίσει τις συζητήσεις.

Ποιος πρέπει να Σπουδάσει MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων;

Οι περισσότεροι υποψήφιοι εξετάζουν ένα εξ’ αποστάσεως μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων ή ένα παραδοσιακό πρόγραμμα ΜΒΑ προκειμένου να προωθήσουν μια ακμάζουσα καριέρα στις επιχειρήσεις.

Σημειώστε ότι αυτό το πτυχίο μπορεί να είναι λιγότερο κατάλληλο για κάποιον εντελώς νέο στις επιχειρήσεις. Ο στόχος της απόκτησης ενός MBA είναι να βελτιώσετε και να αναπτύξετε τις επιχειρηματικές δεξιότητες που ήδη έχετε στην τσέπη σας. Πρόκειται για ένα πιο εξειδικευμένο πτυχίο που απευθύνεται κυρίως σε όσους σκοπεύουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση επιχειρήσεων ή την επιχειρηματικότητα με κάποια μορφή ή τρόπο.

Όσοι δεν έχουν μια καλή τράπεζα επιχειρηματικών γνώσεων ή όσοι μόλις εισέρχονται στον τομέα αυτό, μπορεί να θελήσουν να ακολουθήσουν πρώτα ένα πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων ή να περάσουν κάποιο χρονικό διάστημα δουλεύοντας στις τάξεις μιας επιχείρησης σε έναν εισαγωγικό ρόλο, προτού βουτήξουν σε αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Αν Θέλω να Κάνω Μεταπτυχιακό εξ ’Αποστάσεως στην Ελλάδα σε ποιες Κατευθύνσεις να Κοιτάξω;

Αρχικά υπάρχουν τα μεταπτυχιακά που επικεντρώνονται αμιγώς στην διοίκηση επιχειρήσεων. Αυτά αφορούν κατά βάση την κατανόηση του ανθρώπινου δυναμικού, την σχέση κέρδους-κόστους, τις βασικές αρχές της λογιστικής καθώς και συγκεκριμένες δομές διοίκησης. Μέσα από case studies και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, ο φοιτητής μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τίτλου σπουδών, θα είναι σε θέση να αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε κορυφαίες εταιρίες και οργανισμούς. Επιπλέον υπάρχουν και τα MBA που επικεντρώνονται πιο ειδικά στην δημόσια διοίκηση. Ο τίτλος σπουδών συνήθως δεν διαφέρει σημαντικά απ’ τα αμιγώς διοικητικά MBA.

Άλλοι ενδιαφέροντες δρόμοι που μπορούν να τραβήξουν οι φοιτητές είναι αυτοί του ναυτικού δικαίου καθώς και του διεθνούς εμπορίου. Πιο αναλυτικά, το πρώτο MBA που αφορά το ναυτικό δίκαιο εξοπλίζει τον φοιτητή με νομική γνώση του ναυτικού δικαίου, νομική γραφή και έρευνα, διαπραγματευτική ικανότητα και επικοινωνιακές δεξιότητες. Το MBA σχετικά με το διεθνές εμπόριο επιτρέπει στους φοιτητές να εξοικειωθούν με τις βασικές θεωρίες και πρακτικές της διεθνούς ναυτιλίας μεταφοράς και εμπορίου. Ακόμη προμηθεύει τους φοιτητές με τα απαραίτητα εργαλεία για να περιγράψουν και να αναλύσουν κριτικά τις δομές και τα ιδρύματα της διαχείρισης και οργάνωσης της θαλάσσιας μεταφοράς.

Συνοψίζοντας ελπίζουμε πως με αυτό το άρθρο καταφέραμε να σας ενημερώσαμε σχετικά με τους διάφορους δρόμους που μπορείτε να τραβήξετε ως φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.