Skip to content
Σημασία δεν έχει πόσο καλός είσαι, αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνεις (Πολ Αρντέν, 2014).

Γίνε… OKALITEROS

Εξ αποστάσεως ή δια ζώσης Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Εκπαιδευτική Ρομποτική από το Πιστοποιημένο Κέντρο Σεμιναρίων OKALITEROS.GR

Πάρτε άμεσα, εύκολα, και οικονομικά, Πιστοποίηση Γνώσεων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με δια βίου ισχύ για όλα τα Επίπεδα Α1, Α2, Β1, B2, C1, C2 από το σπίτι σας ή το χώρο μας με ηλεκτρονική εξέταση από το χώρο σας ή το Εξεταστικό μας Κέντρο

OKALITEROS.GR είναι ο μοναδικός και πρώτος φορέας που  προσφέρει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό Πιστοποίηση και ΔΩΡΕΑΝ τεστ προσομοίωσης της εξέτασης και ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ το αποτέλεσμα.

H GlobalCert είναι Διεθνής Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Συστημάτων Διαχείρισης, αναγνωρισμένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και διαπιστευμένος από το Ε.ΣΥ.Δ. – Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης κατά ΕΛΟΤ EN ISO / IEC 17024:2012 για την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε φυσικά πρόσωπα σε 14 Επαγγελματικούς Τομείς και σε περισσότερα από 150 σχήματα πιστοποίησης. 

Τα πιστοποιητικά είναι Αναγνωρισμένα από το Ofqual.

Μπες στον κόσμο της Ρομποτικής σήμερα. Δεν έχεις αργήσει. Μάθε τι είναι και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Γλώσσα Μαθήματος: Ελληνικά ή Αγγλικά 
Έναρξη: Καθημερινά
Ώρες: Κατόπιν συνεννόησης

Έκπτωση: 15% για φοιτητές, ανέργους, 65+

Σήμερα ζούμε στην εποχή της μηχανοτρονικής, οπότε η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας τομέας που τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος στην εκπαιδευτική πραγματικότητα σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. Αν είσαι εκπαιδευτικός, διάλεξε το σεμινάριο “Εκπαιδευτική Ρομποτική και Ειδική Αγωγή”. 

Ορισμένοι μαθητές θεωρούν ευκολότερο να εκπαιδευτούν απο την συνδιαλλαγή τους με εκπαιδευτικές ρομποτικές κατασκευές παρά με εκπαιδευτικούς όπου ο ρόλος τους εδώ είναι βοηθητικός και όχι πρωταρχικός. Οι ρομποτικές κατασκευές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άτυπης μάθησης
που τα περισσότερα παιδιά αναπτύσσουν φυσικά μέσω του παιχνιδιού.

Α1

Βασική Γνώση

 • Robo-Tot (Προσχολική ηλικία)
 • Υλικό-λογισμικό (BeeBot, Blue-Bot, Dash & Dot – Early Simple Machines)
 • Η δραστηριότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής για μας ξεκινάει από την προσχολική ηλικία! Τα ρομπότ BeeBot – Blue-Bot (έξυπνη μελισσούλα) αποτελούν το ιδανικό εργαλείο για το παιδί προκειμένου να διδαχθεί προσανατολισμό, λογική ακολουθία και εκτίμηση διάφορων φυσικών μεγεθών όπως απόσταση, κατεύθυνση και γωνία, μπαίνοντας με παιγνιώδη τρόπο στη λογική του προγραμματισμού.

Α2

Μέτρια Γνώση

 • Το LEGO Early Simple Machines είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται για τη διδασκαλία των μαθητών, σχετικά με το πως λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή. 
 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της LEGO Education.

Β1

Καλή Γνώση

 • Robo-Junior (τάξεις: Α,Β,Γ,Δ)
 • Υλικό-λογισμικό (Simple & Powered Machines, BlueBot, WeDo 2.0)
 • Οι απλές και αυτοτροφοδοτούμενες μηχανές είναι εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO με τα οποία οι μαθητές δημιουργούν κατασκευές κλιμακωτής δυσκολίας μπαίνοντας έτσι σε πιο σύνθετες έννοιες της μηχανικής, της φυσικής και της γεωμετρίας απολαμβάνοντας πολλαπλά οφέλη όπως: 
 • Εξερεύνηση των απλών μηχανημάτων, των μηχανισμών και των δομών
 • Προγραμματισμός και εισαγωγή στην αλγοριθμική σκέψη
 • Κλίμακες βαθμονόμησης
 • Μετάδοση κίνησης (γρανάζια, μοχλοί, τροχαλίες, άξονες)
 • Μέτρηση απόστασης, χρόνου, ταχύτητας, βάρους, εμβαδού & περιμέτρου

B2

Πολύ Καλή Γνώση

 • Robo-Senior (τάξεις: Δ,Ε,ΣΤ)
 • Υλικό-λογισμικό (WeDo 2.0, Scratch)
 • Στο επίπεδο αυτό οι μαθητές με την βοήθεια των μηχανοκίνητων μοντέλων της LEGO® και τα ειδικά διαμορφωμένα σενάρια σχετικά με την ενέργεια, την ανακύκλωση, τη βιολογία, τα φυσικά φαινόμενα, τον πλανήτη, το διάστημα κλπ. οι μαθητές κατασκευάζουν και προγραμματίζουν δίνοντας “ζωή” στις δημιουργίες τους.
 • Για τον προγραμματισμό χρησιμοποιείται το επίσημο λογισμικό της LEGO® και το ελεύθερο λογισμικό Scratch, με την βοήθεια των οποίων οι μαθητές αναπτύσσουν την αλγοριθμική τους σκέψη, μαθαίνοντας έννοιες όπως: μεταβλητές, δομή αλγορίθμου, συνθήκες επιλογής, δομή επανάληψης, διάδραση με τον χρήστη
 •  
 • Κάθε χρόνο οι ομάδες αυτού του επιπέδου παίρνουν μέρος και στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής διεκδικώντας κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις!

C1

Προχωρημένη Γνώση

 • Robo-Expert (Γυμνάσιο – Λύκειο)
 • Υλικό-λογισμικό (Lego Mindstorms NXT, EV3 & Arduino )
 • Οι μεγαλύτεροι πλέον μαθητές ασχολούνται με πιο σύνθετες κι απαιτητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας την ναυαρχίδα της LEGO®, το πακέτο EV3. Έχοντας πλέον στην διάθεση τους πολλούς αισθητήρες (κίνησης, χρώματος, αφής κλπ.) και μοτέρ, καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα δικά τους ρομπότ. Μέσα από το επίσημο λογισμικό της LEGO® και δικών μας ειδικών προγραμμάτων, οι μαθητές πειραματίζονται προσπαθώντας να λύσουν με το ρομπότ που κατασκεύασαν πάσης φύσεως προβλήματα της μηχανικής, της φυσικής και της γεωμετρίας.

C2

Άριστη Γνώση

 • Μετά το EV3 ακολουθεί το Arduino. Η πλακέτα Arduino αποτελεί την ιδανικότερη λύση για την ενασχόληση με τον προγραμματισμό και τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Με την βοήθεια σεναρίων κλιμακωτής δυσκολίας οι μαθητές υλοποιούν και γράφουν κώδικα σε C++ ενώ παράλληλα μαθαίνουν για διάφορες έννοιες όπως κύκλωμα, τάση, pin, led, breadboard κατανοώντας την λειτουργία πολλών από τα gadgets που χρησιμοποιούμε  στην καθημερινότητα μας (φωτοκύτταρο, θερμοστάτης, κυλιόμενες σκάλες κ.α.)
 •  
 • Το μάθημα βασίζεται σε προηγούμενες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σας δώσει μια εκτεταμένη κατανόηση για το πως να διδάξετε STEM και ρομποτική με σκοπό την προετοιμασία για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς με τη χρήση του LEGO Mindstorms Education EV3.
 •  

Σε ποιους απευθύνεται

 •  
 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, της Ειδικής αλλά και γενικής εκπαίδευσης. Επίσης αφορά εκπαιδευτές προγραμμάτων δια βίου μάθησης, διδάσκοντες γνωστικών αντικειμένων, σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικό προσωπικό ιδιωτικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικό προσωπικό ΙΕΚ, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και σε όσους ενδιαφέρονται για την εκπαιδευτική ρομποτική και την καινοτομία.
 • Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού. Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν πώς να χρησιμοποιούν τα διάφορα εκπαιδευτικά πακέτα LEGO εκπαιδευτικής ρομποτικής και πώς να οργανώσουν τα μαθήματά τους για την υποστήριξη μίας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής εμπειρίας με τους μαθητές. Το σεμινάριο θα βοηθήσει ιδιαίτερα και εκπαιδευτικούς με προηγούμενη εμπειρία στον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς θα γνωρίσουν χρήσιμες πληροφορίες και τακτικές που θα τους διευκολύνουν ιδιαίτερα στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού τους έργου, όπως πρόσβαση σε  χρήσιμες εκπαιδευτικές πηγές, τακτικές αντιμετώπισης συχνών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, τρόπους ενίσχυσης του ενδιαφέροντος των μαθητών, ανάπτυξη σύνθετων εργασιών κλπ.

Τι είναι η εκπαιδευτική Ρομποτική 

 • Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα στην οποία οι μαθητές συναρμολογούν με τουβλάκια lego και προγραμματίζουν μια ρομποτική κατασκευή, η οποία είναι απαραίτητη για να επιλυθεί ένα πρόβλημα σε κάποιο σενάριο που έχει τεθεί είτε απο τους ίδιους είτε απο τον εκπαιδευτικό. Στηρίζεται πάνω στις αξίες του παιχνιδιού, της εκπαίδευση, της τεχνολογίας, της συνεργασίας και ασφαλώς της Δημιουργικότητας. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην ειδική αγωγή με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς στα άτομα που συμμετέχουν.
 • Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, αποκτούν ενεργητική στάση και ο καθένας έχει διακριτούς ρόλους οι οποίοι τους έχουν ορισθεί απο τον εκπαιδευτικό ή έχουν προκύψει απο την κοινωνική συνδιαλλαγή. Η δραστηριότητα καλύπτει πολλούς τομείς, πέρα απο τον προγραμματισμό και οι μαθητές αναπτύσσουν πολυποίκιλες προσωπικές δεξιότητες.
Μαθησιακά πεδία
Γλώσσα (εμπλουτισμός λεξιλογίου, τεχνολογική γλώσσα) Μαθηματικά-Γεωμετρία (αναλογίες, μεγέθη, περίμετρος, γωνίες, εμβαδά) Προγραμματισμός (αισθητήρες, αλγοριθμική αντίληψη, ψηφιακή νοημοσύνη) Φυσική (κίνηση, τριβή, ενέργεια, πίεση, δυνάμεις) Μηχανική (κατασκευή, συναρμολόγηση, ευστάθεια)
Προσωπικές ικανότητες και δεξιότητες
Αυτοπεποίθηση - Αυτοεκτίμηση (επίτευξη στόχων, θετική ανατροφοδότηση) Ορθολογική σκέψη (σχεδίαση, συναρμολόγηση, προγραμματισμός, δοκιμή, αξιολόγηση) Δημιουργικότητα - Φαντασία (διαχείριση χρόνου, έργου και πόρων) Δεξιότητες επικοινωνίας (συνεργασία στην ομάδα) Αντίληψη - Παρατηρητικότητα (εύρεση και διαχείριση σφάλματος σε στάδια συναρμολόγησης και προγραμματισμού) Καινοτομία - ερευνητικό πνεύμα (νέες ιδέες για κατασκευές και δυνατότητες) Άνοιγμα στην αγορά εργασίας
Πρόγραμμα Διήμερου Σεμιναρίου
Τα μαθήματα ρομποτικής ακολουθούν το μοντέλο εκπαίδευσης S.T.E.A.M. Ο όρος “STEAM” [Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics] είναι το ακρωνύμιο της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών. Το συγκεκριμένο μοντέλο ενοποιεί όλα αυτά τα αντικείμενα σε μία ενιαία αντίληψη αποφεύγοντας έτσι τον κατακερματισμό γνώσης.
Ημέρα 1η
Εισαγωγή στις ΜΔ Εισαγωγή στην ΕΑ Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική STEAM, παρουσίαση περιβάλλοντος προγραμματισμού Scratch. Επίπεδα εκπαιδευτικής ρομποτικής Παρουσίαση υλικού εκπαιδευτικής ρομποτικής, δραστηριότητες, επίδειξη Σχεδιασμός νέου Project, Σχέδια μαθήματος, φύλλων εργασίας και στοχοθέτηση απο τους επιμορφούμενους Προετοιμασία δράσης επόμενης μέρας Σχολιασμός, ερωτήσεις
Ημέρα 2η
Ανατροφοδότηση για τα σχέδια δράσης, φύλλα εργασίας, σχέδια μαθήματος, εξατομικευμένα στον κάθε επιμορφούμενο και Peer assessment Προσομοίωση σχεδίου δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής (Σχέδια μαθήματος, Φύλλα Εργασίας, ερωτηματολόγια αρχής, ερωτηματολόγια συναισθημάτων, δημιουργία ρομποτικής κατασκευής, προγραμματιστικές εντολές, καταγραφές, εντυπώσεις) Ανατροφοδοτηση 360 μοιρών Αξιολόγηση
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Οι επιμορφούμενοι μπορούν πέρα απο την παρουσία και συμμετοχή τους στο διήμερο πιστοποιημένο σεμινάριο των 16ωρών να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευσή τους μέχρι την ολοκλήρωση των 100ωρών με την λήψη πιστοποιητικού απο επίσημο φορέα. Η εκπαίδευση θα γίνει σε πλατφόρμα moodle, φιλική προς το χρήστη με άμεση ανατροφοδότηση σε όλες τις εκπαιδευτικές ενότητες και την παράδοση γραπτής εργασίας που θα αποτελεί την πρώτη μελλοντική εφαρμογή εκπαιδευτικής ρομποτικής του κάθε επιμορφούμενου.

Εξοπλισμός: Ο εξοπλισμός θα διατίθεται από το εργαστήριο και θα περιλαμβάνει: Εκπαιδευτικό κιτ ρομποτικής LEGO Υπολογιστής Γραφική ύλη Τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε κατάλληλη για τον σκοπό αυτό εκπαιδευτική αίθουσα, πλήρως εξοπλισμένη για την κάλυψη των απαιτήσεων του σεμιναρίου (βιντεοπροβολέας, πίστες δραστηριοτήτων και εξάσκησης κλπ).
Πιστοποίηση
Μετά την ολοκλήρωση του διήμερου σεμιναρίου θα διατεθεί σε όλους τους συμμετέχοντες σχετική βεβαίωση συμμετοχής απο επίσημο φορέα 16ωρών ή μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βεβαίωση συμμετοχής 100ωρών. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν ηλεκτρονικά σε ερωτηματολόγιο που θα βασίζεται στα εκπαιδευτικά αντικείμενα του σεμιναρίου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου των 100ωρών πιστοποιούνται οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν για δράση εκπαιδευτική ρομποτικής με άτομα με ΜΔ ή ΕΑ.

Ο Αλέξανδρος Τσικολάτας είναι εκπαιδευτικός Β/Βάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ80 Λογιστικής και ΠΕ80.50 Ειδικής Αγωγής. Έχει εργαστεί στα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, απο το νήπιο έως το πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος ΜΒΑ (Παν/μιο Πατρών) και Μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή (ΕΚΠΑ). Διαθέτει 20 έτη διδακτικής εμπειρίας σε εκπαιδευτικές δομές της ειδικής και γενικής αγωγής, καθώς και της εκπαίδευσης ενηλίκων, γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και το σύστημα γραφής τυφλών braille. Επίσης διαθέτει 8 έτη εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις σε διοικητικές θέσεις. Είναι κάτοχος βεβαίωσης εκπαιδευτικής επάρκειας απο την ΑΣΠΑΙΤΕ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων απο τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια ως εισηγητής, κριτής και συντονιστής προεδρείου. Έχει εξειδικεύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση ενηλίκων, διαπολιτισμική εκπαίδευση, ειδική αγωγή, εκπαιδευτική ρομποτική, συμβουλευτική, προσχολική αγωγή και άλλα. Η συγγραφική του δραστηριότητα είναι εκτενής https://independent.academia.edu/AlexandrosTsikolatas. Είναι διαχειριστής εκπαιδευτικών ιστοτόπων και δημιουργός του tsikolatas.com

Πιστοποιητικό Γνώσεων Κρυπτονομίσματα και Blockchain

Υποψήφιοι

0
εμπιστεύτηκαν τον okaliteros.gr για την είσοδό τους στο χώρο των κρυπτονομισμάτων και των επενδύσεων. Ρωτήστε τους!
Γίνε... OKALITEROS